Ηλεκτρονική Έκδοση

Στον Έβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Πραγματοποιεί περιοδεία

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Έβρο, υποδέχεται το μεσημέρι ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, στην Ορεστιάδα.

 

Η επίσημη υποδοχή θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, από τον κ. Γεροντοπουλο και τον μητροπολίτη Διδυμότειχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, τις τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων.

Στις 6 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη κεντρική πλατεία Διδυμότειχου και στις 19:00 δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας της πόλης. Στον ίδιο ναό, την Κυριακή θα τελεστεί όρθρος και πατριαρχική Θεία Λειτουργία ενώ θα ακολουθήσει τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού μητροπολίτου Νικηφόρου και τιμητική εκδήλωση στο δημαρχείο Διδυμότειχου.

Στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η υποδοχή του κ.κ. Βαρθολομαίου στην πλατεία Μεσοχωρίου στο Σουφλί και μισή ώρα αργότερα δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου. Τη Δευτέρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ιερό Μετόχιον Παναγίας Πορταϊτίσσης στην Κορνοφωλιά, ενώ τις επόμενες ημέρες την Ξάνθη και τη Ροδόπη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα