Ηλεκτρονική Έκδοση

Air France: Απεργία και αυτή την εβδομάδα

Το μεγαλύτερο συνδικάτο των πιλότων της Air France, αντίθετο με το αναπτυξιακό σχέδιο της θυγατρικής εταιρείας χαμηλού κόστους Transavia του ομίλου Air France-KLM, ανακοίνωσε την παράταση της απεργίας του κατά τέσσερις ημέρες έως τις 26 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου SNPL AF Alpa.

Οι πιλότοι του συνδικάτου SNPL AF Alpa ψήφισαν σε ποσοστό 80,93% υπέρ της παράτασης των κινητοποιήσεών τους που άρχισαν στις 15 Σεπτεμβρίου. Το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία ανήλθε στο "ιστορικό" επίπεδο του 73,71% , σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου Ζαν-Λουί Μπαρμπέρ.

Το SNPL αποφάσισε συνεπώς "τη συνέχιση της απεργίας, αρχικά έως και την 26η Σεπτεμβρίου", σύμφωνα με τον Μπαρμπέρ ο οποίος δεν απέκλεισε η κινητοποίηση να συνεχιστεί πέραν της ημερομηνίας αυτής, αν η κατάσταση του "αδιεξόδου" με τη διοίκηση συνεχιστεί.

Το συνδικάτο έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Μανουέλ Βαλς ελπίζοντας ότι ο πρωθυπουργός "θα θελήσει να ενδιαφερθεί για την προστασία της απασχόλησης στη Γαλλία".

Η Air France ανακοίνωσε χθες ότι αναμένει να πραγματοποιήσει σήμερα το 45% των πτήσεών της, βάσει των εκτιμήσεων ότι το 60% των πιλότων απεργεί. Η απεργία στοιχίζει στον γαλλικό αερομεταφορέα 10 έως 15 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως.


 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Αεροπορικές Εταιρείες