Ηλεκτρονική Έκδοση

Κέρκυρα: Πρόσκρουση οχηματαγωγού σε νησίδα

Ελεγχόμενη εισροής υδάτων

Τελευταία ενημέρωση:

Στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσε άμεσα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «europalink» με σημαία Ιταλίας, λόγω ελεγχόμενης εισροής υδάτων που προκλήθηκε από πρόσκρουση του πλοίου στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού.

σκάφος του Λιμενικού σκάφος του Λιμενικού Το πλοίο που μεταφέρει 692 επιβάτες,70 άτομα πλήρωμα και 306 ΙΧ αυτοκίνητα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανγκόνα.

Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες και θα προωθηθούν στον προορισμό τους, πιθανόν με άλλο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του αλλά και δύο μεγάλα έχει υποστεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των δυτών, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «europalink».

Το πλοίο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκόνα,κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, αποβιβάζοντας τους 692 επιβάτες, οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχεία της περιοχής. Κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει προσπάθεια, από το πλήρωμα του πλοίου, προκειμένου το «europalink», που είναι δεμένο πλάγια, να γυρίσει κάθετα για να μπορέσει να αποβιβάσει τα 306 ΙΧ αυτοκίνητα που μεταφέρει.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή πριν την προσπάθεια αυτή, ιδιώτες δύτες αναμένεται να καταδυθούν εκ νέου στα ύφαλα του πλοίου, προκειμένου να γίνει επιπλέον εξονυχιστικός έλεγχος. Η απάντληση των υδάτων απο τη στιγμή του ατυχήματος γίνεται με αντλίες.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των επιβατών στον προορισμό τους πιθανότατα με άλλο πλοίο. Στο «europalink» απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Ναυτικά ατυχήματα/Ναυάγια