Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ικέτης ο Σαμαράς στην Μέρκελ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, αναφέρει: «Ως ικέτης κατευθύνεται ο κ. Σαμαράς στην κ. Μέρκελ προσβλέποντας στην επιείκειά της. Απομονωμένος πολιτικά προστρέχει στο τελευταίο του αποκούμπι, αφού προηγουμένως έχει καταστήσει σαφές μέσω του Υπουργού Οικονομικών πως η μεν διαγραφή του χρέους δεν αποτελεί επιλογή, η δε χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής συνιστά αμαρτία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «το μόνο διαπραγματευτικό χαρτί του κ. Σαμαρά προς την κ. Μέρκελ είναι η προοπτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της χώρας, δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευτεί και πως έχει κλείσει τον κύκλο της ζωής της».

Επίσης, επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά και ταυτόχρονα σχιζοφρενικό, ο αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης να εισηγείται την ανάγκη διαμόρφωσης μιας άλλης κυβέρνησης και μάλιστα «με προοδευτικό πρόσημο», σε αντίθεση με αυτήν που συμμετέχει και στηρίζει».

«Είναι, όμως, ταυτόχρονα αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση Σαμαρά. Καλά ξεμπερδέματα» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή για το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε σημείο της συνέντευξης του κ. Βενιζέλου στη Real News, όπου αναπτύσσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ ως προς την κυβέρνηση: «Σταθερή ιδεολογική πρότασή μας είναι μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Αν αυτό αριθμητικά δεν είναι εφικτό, τότε η λύση είναι μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με τη συμμετοχή προοδευτικών και συντηρητικών αλλά υπεύθυνων και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου».

Τι απαντά η κυβερνητική εκπρόσωπος

Η κυβερνητική εκπροσωπος Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε:

«Ότι θέλουν να αποτύχει η Ελλάδα, το γνωρίζαμε. Ότι το λένε απροκάλυπτα, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στην υπονομευτική τακτική του σε βάρος κάθε προσπάθειας της χώρας, επιμένει να εκτίθεται στα μάτια του ελληνικού λαού».

Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ

«Το πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά και πραγματικά σχιζοφρενικό είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούν για προοδευτική κυβέρνηση εννοούν τον κ. Καμμένο και τους διάφορους ομοϊδεάτες του» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του με την οποία απαντά στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου στη Real News.

«Η θέση του ΠΑΣΟΚ» τονίζεται στην ανακοίνωση «ήταν και είναι σταθερή και την διατύπωσε ήδη πριν τις διπλές εκλογές του 2012: Κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο και αν αυτό δεν είναι εφικτό, κυβέρνηση συνεργασίας των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για λόγους εθνικής ανάγκης. Στην κυβέρνηση αυτή το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της προοδευτικής σταθερότητας.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προτίμησε το 2012 την ευκολία της δημαγωγικής αντιπολίτευσης και προτιμά έκτοτε το "αντιμνημονιακό", εθνικιστικό, συνωμοσιολογικό αλαλούμ που θεωρεί ότι είναι ριζοσπαστικό και προοδευτικό!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοδιοίκηση

Για συκοφάντηση των θέσεών του στο θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκ μέρους της κυβέρνησης κάνει λόγο το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σε μακροσκελή ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πολιτική της.

Για πολλοστή φορά, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «καταφεύγει στην επιχείρηση "κοινωνικός αυτοματισμός", προκειμένου να συκοφαντήσει στα μάτια των πολιτών και να "τσουβαλιάσει" συλλήβδην όσους αντιτίθενται στην εκστρατεία ανεύρεσης υποψήφιων προς απόλυση και παράδοσης ολόκληρων τομέων της δημόσιας ζωής στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην οποία η ίδια κατ' εντολή της τρόικας έχει επιδοθεί».

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «το "κόλπο" του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, "δεν πιάνει" πλέον. Οι πολίτες έχουν ακούσει κατ' επανάληψη την κυβερνητική προπαγάνδα και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επικοινωνιακή διαχείριση των μνημονιακών μέτρων ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι διάφοροι «ευφημισμοί», όπως η «αξιολόγηση» ή ο «επανέλεγχος» των συμβάσεων επιχειρούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα, που, όπως λέει, είναι εξαιρετικά απλή:

«Οι ίδιοι άνθρωποι που επί δεκαετίες μετέτρεψαν το ελληνικό Δημόσιο σε δικομματικό "λάφυρο", λυμαινόμενοι, οι ίδιοι και οι ελάχιστοι "εκλεκτοί" τους, δημόσιους πόρους και θέσεις, μιλούν τώρα για δήθεν χιλιάδες παράνομους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά. Γιατί αλήθεια αποκρύπτουν ότι ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών είναι μια ξεχωριστή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Δημόσιο και ουδείς εμπόδισε; Διαδικασία ελέγχου άλλωστε που εύκολα μπορεί να κάνει το ΑΣΕΠ, το οποίο και διαθέτει όλους τους σχετικούς φακέλους;

Όσοι επί δεκαετίες δημιουργούσαν στρατιές συμβασιούχων, οι περισσότεροι εκ των οποίων παρέμεναν επί χρόνια όμηροι της ανανέωσης ή μη της σύμβασής τους, παρά το γεγονός ότι κάλυπταν, και μάλιστα επιτυχώς, πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε κρίσιμους τομείς, όσοι "πούλησαν" πολιτικά ως "ρουσφέτι" το προεδρικό διάταγμα 164/2004 με το οποίο η χώρα μας έκανε το αυτονόητο -να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή Οδηγία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου- μιλούν τώρα για δήθεν "παράνομους" εργαζομένους. Δεν απαντούν όμως: Γιατί το ΑΣΕΠ, που υποτίθεται ότι χαίρει της εκτίμησης όλων, ως ο πλέον αδιάβλητος στη χώρα φορέας, ενέκρινε εξαρχής τις μετατροπές των συμβάσεων;».

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης επιλέχθηκαν από τους πολίτες για να υπηρετούν το συμφέρoν των δήμων και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και προσθέτει ότι είναι αδύνατο να δεχθούν να καταστούν συνένοχοι στην περαιτέρω υλοποίηση των μνημονιακών σχεδιασμών, στην περαιτέρω διάλυση της Αυτοδιοίκησης, μέσα από πολιτικές, θεσμικές και κινηματικές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τα δημοτικά συμβούλια, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους εργαζομένους και τους πολίτες.

Εξάλλου, καταλήγει η ανακοίνωση, οι δήμοι έχουν τις δυνατότητες να προβούν σε διεξοδικούς ελέγχους, και τώρα και διαρκώς, και να εντοπίσουν κάθε παρανομία, χωρίς το «κυνήγι μαγισσών» του κ. Μητσοτάκη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ