Έντυπη Έκδοση

* ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΣΥΡΙΖΑ

Περί... σχιζοφρένειας

Στη γραμμή της μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012 για σχηματισμό κυβέρνησης με «προοδευτικό πρόσημο» έχει επανέλθει η Χαριλάου Τρικούπη με στόχο να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει τα τελευταία δύο χρόνια με τη Ν.Δ.!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων που αντάλλαξαν αλληλοκατηγορίες για... σχιζοφρένεια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «σταθερή ιδεολογική πρότασή μας είναι μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Αν αυτό δεν είναι αριθμητικά εφικτό, τότε η λύση είναι μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με τη συμμετοχή προοδευτικών και συντηρητικών, αλλά υπεύθυνων και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου» κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «ριζοσπαστισμό της ανευθυνότητας και της δημαγωγικής πλειοδοσίας» (realnews).

Η αναφορά αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου που χαρακτήρισε «σχιζοφρενικό» να εισηγείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης την ανάγκη μιας άλλης κυβέρνησης απ' αυτή που συμμετέχει και στηρίζει. «Είναι ταυτόχρονα αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση Σαμαρά. Καλά ξεμπερδέματα», κατέληξε το σχόλιο της Κουμουνδούρου.

Η Χαριλάου Τρικούπη επανήλθε αντιτείνοντας πως «σχιζοφρενικό είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούν για προοδευτική κυβέρνηση εννοούν τον κ. Καμμένο και τους διάφορους ομοϊδεάτες του» και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «προτιμά το αντιμνημονιακό, εθνικιστικό και συνωμοσιολογικό αλαλούμ».

Στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ αναζητάει σωσίβιο για τη μνημονιακή του στρατηγική, μέσω της πίεσης που επιχειρεί να ασκήσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου αυτός να «συνομιλήσει» με τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να διαχειριστεί τη δύσκολη έως διαλυτική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εσωκομματικές γκρίνιες που ζητούν να πάρει τέλος η συνεργασία με τη Ν.Δ. Μάλιστα τα στελέχη που θέτουν αυτό το ζήτημα θεωρούν αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργηθεί η «Δημοκρατική Παράταξη», τον απογαλακτισμό τους από τη Ν.Δ.

Την άποψη αυτή εξέφρασε και πάλι ο Κώστας Σκανδαλίδης λέγοντας ότι «ο ιστορικός συμβιβασμός με τη Δεξιά δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στρατηγική επιλογή. Εχει οριστική ημερομηνία λήξης τις προσεχείς εκλογές» (Πρώτο Θέμα). Μάλιστα ο πρώην υπουργός φωτογραφίζοντας τον Κώστα Καραμανλή τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ψηφίσει πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ