Έντυπη Έκδοση

Σ. Θεοδωράκης: Κέντρο των αλλαγών το Ποτάμι

«Μεγάλο κίνημα του ριζοσπαστικού κέντρου» και φορέα ενός «νέου πατριωτισμού» που διεκδικεί για τη χώρα μας την «ισότιμη ένταξη στην Ευρώπη χωρίς ταλαντεύσεις και αμφιθυμίες» χαρακτήρισε το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του και εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της συγκυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανικανότητα των κομμάτων εξουσίας παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ και το Μνημόνιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «δεν είχαν κανένα σχέδιο. Αντέγραφαν και υπάκουαν. Αντί να φτιάξουν ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης, έγιναν μαθητές του ΔΝΤ και των υφυπουργών της Μέρκελ».

Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε κατά των μονομερών ενεργειών και υπέρ της επιμήκυνσης του χρέους, εξαπολύοντας βολές κατά της Αριστεράς την οποία κατηγόρησε ότι «καταφεύγει στο παρελθόν», ενώ με εχθρική διάθεση αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις, τις οποίες θεώρησε «συνυπεύθυνες» με τη μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων για το γεγονός ότι «η Ελλάδα σήμερα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ανισότητα στην Ε.Ε. μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών».

Οι 21 θέσεις του Ποταμιού παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας την Κυριακή, στην οποία πήραν μέρος και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός. Μάλιστα ο κ. Ψαριανός σημείωσε ότι στις εκλογές θα ψήφιζε το Ποτάμι και ενδεχομένως να ήταν και υποψήφιος αν κάποιοι δεν τον θεωρούσαν μέρος του παλιού και φθαρμένου πολιτικού συστήματος. ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΠΑΝΑΪΤΗΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Το Ποτάμι