Έντυπη Έκδοση

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΛΠΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θολώνει τα νερά»

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, με αφορμή τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και το ταξίδι των Γιάννη Δραγασάκη και Γιώργου Σταθάκη στο Βερολίνο. Ο γ.γ του ΚΚΕ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «θολώνει τα νερά» και πως ουσιαστικά μιλά και για επιμήκυνση του χρέους στα πρότυπα που θέτουν το ίδιο ζήτημα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ, είπε ότι απέναντι στις κυβερνητικές καταγγελίες «για τις υποτιθέμενες μεγάλες παροχές» η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι «πρόκειται για βασικά μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης» και χαρακτήρισε την αντιπαράθεση κάλπικη, διότι κρύβει πως αμφότεροι αποδέχονται τις θυσίες και τη ληστεία εις βάρος των λαϊκών εισοδημάτων στο βωμό των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αισθητή αλλαγή στο βιοτικό επίπεδο του λαού «είτε ο ελληνικός λαός δώσει την ψήφο του στις φοροελαφρύνσεις, στην επιμήκυνση των δόσεων και στα ψίχουλα από το πρωτογενές πλεόνασμα και την έξοδο στις αγορές του κ. Σαμαρά, είτε τη δώσει στο μείγμα διαχείρισης με προσπάθεια για κούρεμα χρέους, δημοσιονομική χαλαρότητα, διανθισμένα με κάποιες επίσης παροχές ελεημοσύνης κοστολογημένες από το επιτελείο του κ. Τσίπρα».

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με το πρόγραμμά του «προσπαθεί να βάλει οριστική "ταφόπλακα" σε ό,τι ριζοσπαστικό υπάρχει σε συνειδήσεις, σε αιτήματα του κινήματος».

* ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Μήνυμα ενότητας από τον Μίκη Θεοδωράκη

Πάντως, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ την παράσταση έκλεψε το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη για τα 40 χρόνια του. Σε αυτό ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αναφέρεται στην πλούσια δράση του ΚΚΕ και τονίζει: «Με την ευκαιρία των 40 χρόνων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ απευθύνω εγκάρδιο συναγωνιστικό χαιρετισμό. Η πατρίδα και ο Λαός μας ζουν ξανά δύσκολες ώρες και γι' αυτό χρειάζεται να διπλασιαστεί η προσπάθεια και ο αγώνας της Κομμουνιστικής Νεολαίας για την πλήρη απαλλαγή της χώρας από τους νέους ξένους και ντόπιους εξουσιαστές. Ενας αγώνας και μια προσπάθεια που θα έχει ως κύριο στόχο την οργάνωση ενός παλλαϊκού μετώπου του εργαζόμενου ελληνικού λαού. Από την ξένη κατοχή έως σήμερα αντιμετωπίσαμε μεγάλες, ιστορικές προκλήσεις που αποσκοπούσαν στο γονάτισμα του λαού μας. Ομως αντέξαμε και νικήσαμε, γιατί με πρωτοπορία το ΚΚΕ ξεσηκώσαμε το λαό μας με κάθε μέσο, ειρηνικό - δυναμικό, ακόμα και ένοπλο. Γι' αυτό σας καλώ να μελετήσετε σε βάθος την πρόσφατη ιστορία των λαϊκών μας αγώνων με τη φιλοδοξία να μας ξεπεράσετε σε σύνεση, οργάνωση και λαϊκή ορμή».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ομιλίες/Διαλέξεις
ΚΚΕ