Έντυπη Έκδοση

Ρ. Δούρου: Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά εμείς δεν διορίσαμε κανέναν

Για συκοφάντηση των θέσεων στο θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκ μέρους της κυβέρνησης κάνουν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ρένα Δούρου με αφορμή τις αξιολογήσεις στο Δημόσιο. Ενα ζήτημα που λαμβάνει διαστάσεις μιας έντονης πολιτικής κόντρας που δείχνει να έρχεται από το μέλλον και των προβλημάτων που η Αριστερά θα αντιμετωπίσει αν τελικά γίνει κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί να είναι τιμητές του Δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν» απαντά η περιφερειάρχης σε εκτενές κείμενό της που ανήρτησε στο facebook, τονίζοντας ότι η νέα περιφερειακή διοίκηση εγγυάται απολύτως τη νομιμότητα· βρίσκεται, όμως, απέναντι στα σχέδια αναγκαστικής εξόδου χιλιάδων υπαλλήλων για να συμπληρωθεί ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλη ανακοίνωσή, του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταγγέλλει την κυβέρνηση πως για πολλοστή φορά «καταφεύγει στην επιχείρηση "κοινωνικός αυτοματισμός", "τσουβαλιάζοντας" συλλήβδην όσους αντιτίθενται στην εκστρατεία ανεύρεσης υποψηφίων προς απόλυση». Προσθέτοντας πως «οι ίδιοι άνθρωποι που επί δεκαετίες μετέτρεψαν το ελληνικό Δημόσιο σε δικομματικό μιλούν τώρα για δήθεν χιλιάδες παράνομους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά».

Η Ρένα Δούρου στο αξιοπρόσεκτης αμεσότητας κείμενο, με σαφή συγκρουσιακή διάθεση, τονίζει: «Αφού πέρασε μία εβδομάδα που κρίσιμα ζητήματα για τα οποία μια σειρά κυβερνητικών παραγόντων που πήραν σβάρνα τις τηλερούγες, δεν είχαν να πουν κουβέντα (βλ. μετακίνηση μαθητών, πλημμύρες στο Χαλάνδρι κι αλλού με απεγκλωβισμό συμπολιτών μας, διαχείριση απορριμμάτων και προκηρύξεις διαγωνισμών -αφήνω στην άκρη ΕΝΦΙΑ κ.λπ.), παριστάνουν ότι κάποιοι εξ αυτών όντως μπερδεύτηκαν.

»Αργησα να απαντήσω, περίμενα να δω πού θα πάει αυτό... άλλωστε αρνούμαι η ατζέντα να μπαίνει από τους επαγγελματίες των τηλεπαραθύρων... και τους απανταχού κονδυλοφόρους που με περίσσιο σεξισμό μοιρολογούν "τι ζημιά πάθαμε, έχουμε γυναίκα στο τιμόνι της περιφέρειας. Ας την φάμε!". Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι -επί 40 και πλέον χρόνια- έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο Δημόσιο. Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ' όνομα "αξιολόγηση", καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία.

»Οποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά», σημειώνει η περιφερειάρχης και στη συνέχεια, πάντα στο ίδιο ύφος, προσθέτει. «Εάν εμείς που δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας λέμε ότι η αξιολόγηση είναι ο φερετζές της περαιτέρω υποστελέχωσης κι επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών, τότε η γνώμη μας πρέπει να μετρά περισσότερο.

»Κι ας σκεφτούμε όλοι μας την τελευταία φορά που μπήκαμε σε δημόσια υπηρεσία πόσους υπαλλήλους βρήκαμε. Αν ένα ζήτημα πρέπει να συζητηθεί, είναι αυτό της υποστελέχωσης. Αλλωστε όσοι έχουν μιλήσει τα τελευταία χρόνια για εφεδρεία - κινητικότητα - διαθεσιμότητα -αξιολόγηση - απολύσεις, είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους.

»Ξεκάθαρες κουβέντες. Και αν δεν είναι ακόμη σαφές: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.

»Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του Δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ