Έντυπη Έκδοση

«Ζωή ποδήλατο» για τους Αθηναίους

Η Αθήνα ξανασκάβεται, αυτή τη φορά όχι για να διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια με σκοπό στη συνέχεια να αποδοθούν στη βιομηχανία της νύχτας, αλλά με στόχο να γίνει πραγματικότητα το νέο όραμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, να αποκτήσει και η ελληνική πρωτεύουσα το δικό της μητροπολιτικό ποδηλατόδρομο, μήκους 27 χλμ.

Διότι, πώς να το κάνουμε, μια σύγχρονη πόλη που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να βοηθά τους ποδηλάτες. Οι άστεγοι ας περιμένουν. Είναι άλλωστε αρκετά in αυτή την εποχή να κυκλοφορείς με ποδήλατο.

Τώρα, βέβαια, πώς ταιριάζει η κουλτούρα μετακίνησης με ποδήλατα στη λοφώδη Αθήνα με τις τόσες ανηφόρες, προφανώς είναι αδιάφορο. Οπως αδιάφορο είναι αν η ζωή των πεζών Αθηναίων έχει «γίνει ποδήλατο» και ούτε να περπατήσουν μπορούν μέσα από τα δεκάδες τραπεζοκαθίσματα που έχουν κυριολεκτικά καταλάβει πεζόδρομους, πεζοδρόμια και πλατείες του ιστορικού κέντρου, από την Κυψέλη, την Αιόλου και τα Πετράλωνα έως το Γκάζι, το Θησείο, του Ψυρρή. Μην ανησυχούν, όμως, οι ποδηλάτες, ο ποδηλατόδρομος θα έχει ήπια κλίση. Αυτό το πρόβλεψαν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια