Έντυπη Έκδοση

Εκτέλεση από την αλ Νούσρα στα πρότυπα των τζιχαντιστών

Ζηλεύοντας τα πρωτεία του Ισλαμικού Κράτους, η οργάνωση αλ Νούσρα στη Συρία, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο ένας Λιβανέζος αστυνομικός εκλιπαρεί για τη ζωή του, αμέσως μετά την εκτέλεση ενός στρατιώτη που ήταν μαζί του όμηρος.

Το βίντεο δείχνει το στρατιώτη Μοχάμεντ Χαμίεχ να ζητεί από τον Λίβανο να τερματίσει τις επιθέσεις της Χεσμπολάχ εναντίον της σουνιτικής κοινότητας και μέσα σε λίγα λεπτά έναν άνδρα, ντυμένο στα μαύρα, να τον πυροβολεί στο κεφάλι, παρόντος του αστυνομικού Αλί αλ Μπαζάλ, που κρατείται κι εκείνος όμηρος. Ο Μπαζάλ φοράει λευκό μπλουζάκι και στρατιωτικό παντελόνι και εκλιπαρεί τη Χεσμπολάχ να αλλάξει την τακτική της. «Αν δεν σταματήσετε τις επιθέσεις και την υποκίνηση κατά των σουνιτών αδελφών μας, τότε θα έχω την ίδια τύχη με το συστρατιώτη μου...», λέει ο Μπαζάλ, ο οποίος έχει δεμένα τα χέρια του και είναι γονατιστός μπροστά από ένα δέντρο με τον Χαμίεχ να κείτεται νεκρός δίπλα του. Κλαίγοντας ο Μπαζάλ ζητεί από «την ομάδα του διαβόλου» να αποσυρθεί από τη Συρία και να επιστρέψει στη μάχη κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου του Λιβάνου, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τη σορό του Χαμίεχ σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση 15 κρατουμένων στη φυλακή Ρουμίεχ.

Το Μέτωπο ανακοίνωσε ότι ο Χαμίεχ ήταν «εκείνος που πλήρωσε το τίμημα» για τις απόπειρες της Χεσμπολάχ να εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις καθώς και για τη σύλληψη από το στρατό του Λιβάνου «αμάχων και το βομβαρδισμό της Κουαλαμούν». Η ανακοίνωση, η οποία κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιεί ακόμη για την επικείμενη εκτέλεση του Μπαζάλ. Και το Ισλαμικό Κράτος ζητεί την απελευθέρωση ισλαμιστών κρατουμένων από τη φυλακή Ρουμίεχ σε αντάλλαγμα με Λιβανέζους ομήρους.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνής τρομοκρατία
Συρία
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος