Έντυπη Έκδοση

Από το Λονδίνο ώς τη Μελβούρνη και το Ρίο

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες σε πόλεις 158 χωρών του κόσμου, σε μια μαζική διαμαρτυρία σχετικά με την κλιματική αλλαγή, εν όψει της ειδικής συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα αύριο Τρίτη.

Ανάμεσα στις πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν πορείες αλλά και άλλου είδους εκδηλώσεις, είναι το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Αμστερνταμ, το Παρίσι, η Στοκχόλμη, η Ρώμη, η Μελβούρνη, η Μαδρίτη, το Νέο Δελχί και το Ρίο Ντε Ζανέιρο.

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Μελβούρνη, περίπου 1.500 στην πόλη Μπρισμπέιν και πολλοί ακόμη σε άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, οι οποίοι έθιξαν το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ήπειρο. Ο υπεύθυνος του Εργατικού Κόμματος για το περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στη Μελβούρνη, δήλωσε ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν υποδείξει ότι πρόκειται για μια οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική πρόκληση».

Περίπου 5.000 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν στο Παρίσι, με συνθήματα όπως «το κλίμα κινδυνεύει» και «αρχηγοί των κρατών του κόσμου δράστε!», ενώ στο Μπορντό οι εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν «αν το κλίμα ήταν τράπεζα θα την είχαν ήδη σώσει».

Στο Λονδίνο, στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και θύματα των πλημμυρών που έπληξαν την Αγγλία τον περασμένο χειμώνα. ΕΡΑΣΜΙΑ ΣΦΑΕΛΟΥ

(ΠΗΓΕΣ: AFP, AUSTRALIAN BROADCASTING CORPORATION, BBC)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ματιές στον κόσμο
Εκδηλώσεις
Περιβάλλον & οικολογία
Κλιματικές αλλαγές
Κύριο θέμα
«Αυτός ο πλανήτης είναι ο μόνος που έχουμε»