Έντυπη Έκδοση

Ξεσηκωμός για τη μεταφορά 12.000 μαθητών

Με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου απαντούν σήμερα οι γονείς των 12.000 μαθητών της Θεσσαλονίκης που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους, επειδή δεν έχει επιλυθεί ακόμη το θέμα της μεταφοράς τους. Η πρωτοβουλία ανήκει σε Ενώσεις Γονέων από τους δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού, που βλέπουν την ευθύνη για την επίλυση του θέματος να μετατοπίζεται μεταξύ ιδιοκτητών λεωφορείων, δήμων, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπουργείου Εσωτερικών.

Γι' αυτό και αποφάσισαν να προβούν στην κατάθεση μήνυσης, ενώ σήμερα το απόγευμα θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή «Πράσινα Φανάρια», στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας. Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα μέσα στην εβδομάδα που αρχίζει σήμερα.

Το πρόβλημα της μεταφοράς περίπου 12.000 μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης στα σχολεία τους παραμένει άλυτο, παρά το ότι έχουν περάσει 10 μέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς κατηγορούν για ολιγωρία τόσο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και το υπουργείο Εσωτερικών, που δεν έλυσαν το θέμα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επισημαίνουν επίσης ότι και οι ιδιοκτήτες τω λεωφορείων, οι οποίοι επωφελήθηκαν σημαντικά τις προηγούμενες χρονιές από τη μεταφορά των μαθητών, θα μπορούσαν στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευθύνης να κάνουν τα δρομολόγια μέχρι να βρεθεί λύση. Σ.Α.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιφέρειες
Υπουργείο Παιδείας
Παιδεία
Θεσσαλονίκη
Εκπαίδευση
Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Για το ίδιο θέμα
Θεσσαλονίκη: Εμπλοκή στα δρομολόγια για τους μαθητές