Έντυπη Έκδοση

Σύλληψη των γιατρών για την αυτοκτονία αστέγου

Δύο γιατροί που είχαν βάρδια το βράδυ της Πέμπτης στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, συνελήφθησαν την Παρασκευή με εντολή του εισαγγελέα Χαράλαμπου Λακαφώση, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην αυτοκτονία 44χρονου αστέγου, το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα.

Ο 44χρονος, που έμενε στον ξενώνα αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στο πρώην ξενοδοχείο «Ιονίς», ανέβηκε στον τέταρτο όροφο και παρά τις εκκλήσεις των άλλων αστέγων έπεσε στο κενό.

«Το απόγευμα της Πέμπτης, οι υπεύθυνοι του ξενώνα έκριναν ότι έπρεπε να διακομιστεί στο Αιγινήτειο. Προφανώς είχαν ενδείξεις» δηλώνει ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Σταματόπουλος. Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος, «στο Αιγινήτειο, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο 44χρονος πάσχει από έκπτωση νοητικής λειτουργίας και κατάθλιψη, του έδωσαν παραπεμπτικό για το Δρομοκαΐτειο και συνοδευόμενος, μεταφέρθηκε εκεί με το δημοτικό αυτοκίνητο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Εκεί ο γιατρός που εφημέρευε έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος νοσηλείας και τον άφησε να φύγει».

Σύμφωνα με τον κ. Σταματόπουλο, «δεν του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή», ενώ ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι το θύμα είχε εξεταστεί και στο παρελθόν από ψυχίατρο, προκειμένου να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να στεγαστεί σε δημοτικό ξενώνα, αλλά λόγω ιατρικού απορρήτου, η διάγνωση αυτή δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την έρευνα, έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τους δύο γιατρούς του Δρομοκαΐτειου, πράγμα που έγινε και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Η βουτιά στο κενό ήταν για τον 44χρονο η τραγική κορύφωση μιας δύσκολης 6ετίας, κατά την οποία φιλοξενήθηκε σε ξενώνες του Δήμου Αθηναίων, έχοντας χάσει όλα του τα υπάρχοντα και ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα αυτονότητα για την επιβίωσή του: τη στέγαση και τη σίτισή του. Τα έξοδα της κηδείας του κάλυψε, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο δήμος της Αθήνας. Αλ. Τζ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Διαφθορά
Συλλήψεις/Προσαγωγές