Έντυπη Έκδοση

«Εψηναν» τις αποδείξεις

...Ασοι στο ψήσιμο και τα... μαγειρέματα του ταμείου αποδείχτηκαν οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείου, οι οποίοι κατηγορούνται πως εξέδιδαν αποδείξεις χωρίς να τις εκδίδουν.

Πώς; Είχαν τοποθετήσει, σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, ειδικό λογισμικό σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, στο οποίο καταχώριζαν τις παραγγελίες και εκτυπώνονταν οι εικονικές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, οι οποίες μάλιστα εκτυπώνονταν σε θερμικό χαρτί, όμοιο με εκείνο των προβλεπόμενων αποδείξεων, προκειμένου να πείθουν τους πελάτες τους πως κρατούσαν στα χέρια τους τη νόμιμη απόδειξη.

Με αυτά τα... μαγειρέματα οι ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του έτους δεν εξέδωσαν 373 αποδείξεις συνολικής αξίας 217.247 ευρώ, κατά συνέπεια δεν απέδωσαν ΦΠΑ ύψους 40.585 ευρώ.

Η φοροδιαφυγή -μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων- προέκυψε από την αντιπαραβολή στοιχείων που διενεργήθηκε μεταξύ των ολοκληρωμένων παραγγελιών και των νόμιμων αποδείξεων που είχαν εκδοθεί, για τη χρονική περίοδο από 8 Μαΐου 2012 έως και 22 Ιουνίου 2013.

Αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας εξέδωσαν αντίγραφα των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία εστάλησαν για περαιτέρω εξέτασή τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαχειριστές της εταιρείας, ένας 41χρονος και μία 38χρονη, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών. Για τις διαπιστωθείσες διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, θα ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Α.Κ.Μ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα