Έντυπη Έκδοση

ΧΑΡ. ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ: ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Υποδούλωση δύο - τριών γενεών»

Την προμελετημένη από τους δανειστές και σε συνεργασία με εγχώρια υποχείρια μεθοδευμένη υποδούλωση της Ελλάδας καταγγέλλει ο οικονομικός αναλυτής Χαράλαμπος Γκουγκούσης, συστήνοντας την προσφυγή είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά στα διεθνή όργανα, με σκοπό τη διεκδίκηση εύλογων αποζημιώσεων και την ηθική δικαίωση των πολιτών της χώρας.

Προτείνει παράλληλα δράσεις για τη διέξοδο από το... λαβύρινθο της ύφεσης και την ανάταξη της πραγματικής οικονομίας.

Ζητούμενη η διαρκής επιδότηση όλων των ανέργων κατά κατηγορία αναλογικά μέχρι ανεύρεσης εργασίας, η επιδότηση για εύλογο χρόνο των εμποροβιοτεχνών λόγω απώλειας της δραστηριότητάς τους και η επιδότηση των συμπολιτών μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το ύψος των επιδοτήσεων θα προσδιοριστεί αναλογικά κατ' αρχάς με βάση τη διάθεση του ποσού ενός δισ. ευρώ μηνιαίως.

Επιδίωξη, η ανακούφιση των προαναφερόμενων κλάδων, η δημιουργία ρευστότητας στην αγορά και εν γένει στην οικονομία της τάξης των 24 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση (τα επιδοτούμενα κεφάλαια θα περάσουν τουλάχιστον από δύο χέρια κατά την αγοραπωλησία), η αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 10% σε ετήσια βάση, η ανάσχεση των πτωχεύσεων και απολύσεων των εργαζομένων λόγω της προκαλούμενης ζήτησης στην αγορά και κατ' επέκταση της αναζωογόνησης της παραγωγικής διαδικασίας. Και τέλος, η επανάκτηση από το κράτος των δαπανηθέντων κονδυλίων τμηματικά από το πρώτο 4μηνο, με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης το 18μηνο για αναχρηματοδότηση του προγράμματος.

Αδιάθετο υπόλοιπο

Σύμφωνα με τον κ. Γκουγκούση, αρκεί και μόνο το αδιάθετο υπόλοιπο των 12 δισ. ευρώ από τα 50 δισ. που έχει χρεωθεί ο ελληνικός λαός για την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι οποίες έπρεπε ήδη να έχουν διαθέσει πολλαπλάσιο των 12 δισ. για την ανάκαμψη της χώρας.

Με δεδομένο ότι το κεφάλαιο θα διατεθεί σε διάρκεια 12 μηνών, μπορούν να βρεθούν πόροι και από τις κάτωθι πηγές:

* από κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ για τη φτώχεια,

* από διακηρυγμένες οφειλές της ΕΚΤ λόγω κερδών από τη διαχείριση των ελληνικών τίτλων,

* ταχύρρυθμη είσπραξη από φοροδιαφυγή των off shore εταιρειών,

* από λίστες καταθέσεων εξωτερικού.

Ο ίδιος εγείρει θέμα νομιμομοποίησης των οργάνων που υπέβαλαν τη δοκιμασία-τιμωρία της χώρας και των συμπολιτών μας, υποστηρίζοντας πως η συγκρότηση της τρόικας έγινε με επίκληση στη συνθήκη της Λισαβόνας χωρίς κανένα συμβατικό νομικό ή οικονομικό έρεισμα, διότι δεν συνυπολογίστηκαν (δεν έγινε συμψηφισμός) οι απαιτήσεις της χώρας από τη Γερμανία, έστω τουλάχιστον η σύμβαση του αναγκαστικού δανείου σε μετρητά με τις δυνάμεις της Κατοχής. Τούτο γνώριζαν πολύ καλά οι συμπράξαντες του Μνημονίου και το επιβεβαιώνουν από σχετική αναφορά σε αυτό.

Δεύτερον, η μέθοδος, ο στόχος, η σύνθεση των επιτροπών, ο διορισμός των επιτηρητών εκ του αποτελέσματος με τη στοχευμένη οριζόντια απομύζηση όχι των κρατικών εσόδων αλλά της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών, είχε ως αποτέλεσμα να στερήσει την ελληνική αγορά από ρευστότητα με επακόλουθο τα λουκέτα εκατοντάδων χιλιάδων μονάδων παραγωγής και ανάπτυξης, που προκάλεσαν την αύξηση της ανεργίας σε ποσοστά πρωτόγνωρα σε επίπεδο παγκόσμιας οικονομίας. Αμεσο επακόλουθο είχε τη βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και το χαμό πάνω από 7 χιλιάδων συμπολιτών μας που έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Εμμεσα δε, με τον εξαναγκασμό του ελληνικού λαού να καταβάλει ποσό μεγαλύτερο των 240 δισ. ευρώ σε μετρητά και εγγυήσεις, για εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών, που αποδέχτηκαν μαζί με το μνημόνιο θεσμικοί παράγοντες της χώρας μας, επετεύχθη το ακατόρθωτο αντί βοήθειας για μείωση του χρέους το διπλασιασμό του, φορτώνοντάς το σε δύο και τρεις τουλάχιστον γενιές.

Επειδή τα παραπάνω και άλλα πολλά ισοδυναμούν με κήρυξη Οικονομικού Πολέμου, και προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι, μέσα και μέθοδοι για την επίτευξη αποζημιώσεων από διάφορους διεθνείς οργανισμούς, κατέφυγε στη βοήθεια της καθηγήτριας κ. Ζωής Γεωργαντά, η οποία, γνώστης των κοινοτικών δρώμενων, παρέπεμψε στη συνθήκη λειτουργίας της Ε.Ε. και συγκεκριμένα στο άρθρο 340 που ρητά καταδικάζει τα παραπάνω κεντρικά όργανα της Ε.Ε. σε καταβολή πλήρους αποζημίωσης της χώρας μας για τις ζημιές που προκάλεσαν, οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Γκουγκούση, υπερβαίνουν τα 400 δισ.

Ο τρόπος διεκδίκησης μέσω της νομικής οδού είναι ξεκάθαρος και εφικτός.

Οι προκληθείσες ζημιές δύνανται να κοστολογηθούν από αρμόδια επιτροπή βάσει των παραπάνω επισημάνσεών μου, το μέγεθος των οποίων κατά την κρίση μου υπερβαίνει το ποσό των 400 δισ. ευρώ και μπορούμε άμεσα να τα συμψηφίσουμε με το υπάρχον χρέος μας προς τρίτους και τις πρόσθετες εγγυήσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αποζημιώσεις
Οικονομικές έρευνες και μελέτες
Αναλύσεις
Θέματα καταναλωτή