Έντυπη Έκδοση

ΕΝΦΙΑ και δωρεάν παραχώρηση

Αξιότιμε, κ. υπουργέ των Οικονομικών. Ακούω ότι προετοιμάζετε έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για τα ξενοίκιαστα, επειδή δεν αποφέρουν εισόδημα. Καλώς κάνετε. Ερωτώ όμως: Σε τι διαφέρουν η α' κατοικία και οι δωρεάν παραχωρήσεις στα τέκνα; Μήπως αυτά αποφέρουν εισόδημα;

Ποιοι ζητούν επιμόνως έκπτωση στα ξενοίκιαστα; Οι μεγαλοϊδιοκτήτες της ΠΟΜΙΔΑ. Γιατί αυτοί είναι που έχουν πολλά, μεγάλα και σε καλές περιοχές ακίνητα (βίλες, σπίτια πολλών τ.μ. και καταστήματα), και βέβαια με τα υψηλά ενοίκια (και τον "αέρα" στα κατ/τα) που ζητούν, δεν μπορούν να τα νοικιάσουν.

Εν αντιθέσει με αυτούς, οι φτωχοί, οι μικρομεσαίοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά ακόμα και οι άνεργοι, έχουν ένα διαμερισματάκι σαν κύρια κατοικία, ίσως κάποιοι κι ένα ετοιμόρροπο σπιτάκι στο χωριό που άφησαν οι γονείς τους, και ίσως κι ένα διαμερισματάκι (αγορασμένο κι αυτό με ιδρώτα με ήδη φορολογηθείσες οικονομίες τους) το οποίο παραχωρούν δωρεάν (στο άνεργο ίσως;) παιδί τους. Και γι' αυτούς, κ. υπουργέ, δεν θα κάνετε τίποτα; Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Π. Πετρόπουλος,

καθηγητής

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν