Έντυπη Έκδοση

Φως στο πρόσωπο του Αριστοτέλη

Φως στα ανθρώπινα πρόσωπα της ιστορίας ρίχνει το Μουσείο Ακρόπολης. Με αφορμή τις γιορτές των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014) αποφάσισε να παρουσιάσει στο κοινό την περίφημη προτομή του Αριστοτέλη, του δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 Το γλυπτό ανακαλύφθηκε το 2005 στις ανασκαφές του οικοπέδου του Μακρυγιάννη, όπου κτίστηκε το μουσείο. Θα οργανωθούν επίσης συζητήσεις για τα αρχαία πρόσωπα του Μουσείου. Πρωτότυπες, μακρινές, αλλά και πιο πιστές προσπάθειες αναπαράστασης ανθρώπων από την αρχαϊκή περίοδο έως την ύστερη αρχαιότητα, αρχαίες γραπτές πηγές και πλούσιο εποπτικό υλικό θα συνοδεύσουν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι γνωριμίας με ανώνυμα και επώνυμα υπαρκτά πρόσωπα της αρχαιότητας, με σημερινούς τρόπους θέασης και κατανόησής τους.

Οι αρχαιολόγοι-φροντιστές του μουσείου θα προσφέρουν ξεναγήσεις: την Παρασκευή (26.9) με θέμα τα «Αρχαϊκά Χρώματα» (11 π.μ. αγγλικά, 11 π.μ. γαλλικά και 12 μ. ελληνικά) και το απόγευμα θα δείξουν τα «Αριστουργήματα στο Μουσείο Ακρόπολης» (6 μ.μ. αγγλικά και 8 μ.μ. ελληνικά). Το Σάββατο (27.9) «Ανθρώπινα πρόσωπα στο Μουσείο Ακρόπολης» (5 μ.μ. και 7 μ.μ. ελληνικά, 6 μ.μ. αγγλικά). Την Κυριακή (28.9) «Ανθρώπινα πρόσωπα στο Μουσείο Ακρόπολης» (5 μ.μ. και 7 μ.μ. ελληνικά και 6 μ.μ. αγγλικά), «Αριστουργήματα στο Μουσείο Ακρόπολης» (12.30 μ.μ. στα ελληνικά, 1.30 μ.μ. αγγλικά και 1.30 μ.μ. γαλλικά). Θα παίρνουν μέρος κάθε φορά 30 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.

Την Παρασκευή το Μουσείο θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και θα έχει ελεύθερη είσοδο 6-10 μ.μ. Το Σάββατο και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη 5-8 μ.μ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ερευνες & μελέτες
Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Ιστορία/Ιστορικά Γεγονότα
Αρχαιολογία