Έντυπη Έκδοση

Οπερα στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου

Αποσπάσματα από διάσημες γαλλικές όπερες -αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου-, όπως ο «Φάουστ» του Σαρλ Γκουνό, η θρυλική «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ, ο αισθαντικός «Βέρθερος» του Ζιλ Μασνέ, η «εξωτική» «Λακμέ» του Λεό Ντελίμπ, η βιβλική όπερα «Σαμψών και Δαλιδά» του Καμίγ Σεν-Σανς, ο συγκλονιστικός «Αμλετ» του Αμπρουάζ Τομά και άλλων σπουδαίων συνθετών θα ηχήσουν την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., στην Ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31) από τους Μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μια μοναδική συναυλία με έργα σπουδαίων Γάλλων, που έρχεται για να μας υπενθυμίσει γιατί οι Γάλλοι δημιουργοί δεν έπαψαν ποτέ να βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της λυρικής δημιουργίας. Τα οπερετικά αποσπάσματα θα ερμηνεύσουν η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη, η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη και ο βαθύφωνος Δημήτρης Κασιούμης. Τους Μονωδούς της ΕΛΣ συνοδεύει στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου.

Info: Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Γ.Σ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Οπερα
Μουσική