Έντυπη Έκδοση

«Ενας περίεργος θάνατος οροθετικού στην Κέρκυρα»

**Από κείμενο του Βασίλη Βενιζέλου στο protagon.gr

«Στο ύψος των περιστάσεων και της αποστολής της στέκεται η εισαγγελία Κέρκυρας! Εχει ήδη διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν θέματα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων σχετικά με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Κέρκυρας, στο οποίο νοσηλεύθηκε και άφησε πρόσφατα την τελευταία πνοή του ένας οροθετικός Βρετανός πολίτης.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας "Θετική Φωνή" έχει δραστηριοποιηθεί, καθώς πληροφορίες -τις οποίες έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος- κάνουν λόγο για πλημμελή νοσηλεία και φροντίδα προς τον οροθετικό Βρετανό πολίτη.

Η επικοινωνία του protagon με τον διοικητή του νοσοκομείου Κέρκυρας, τον κ. Γεωργιόπουλο, ήταν απογοητευτική! «Ο Βρετανός πέθανε από εμβολή, προερχόμενη από εκτεταμένο οίδημα στο πόδι. Μάλλον είχε περάσει στο στάδιο του AIDS»... Μάλλον! Οπτικά! «Είχε πρησμένους λεμφαδένες και αυτό είναι ένδειξη»... Τραγικά πράγματα!

Οι πληροφορίες τις οποίες έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» κάνουν λόγο για... φόβο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το HIV/AIDS, ένας φόβος ο οποίος κρατούσε το προσωπικό μακριά από τον νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος είχε υποβληθεί ακόμη και σε... καθήλωση!

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έχει ζητήσει από τον διοικητή του νοσοκομείου Κέρκυρας λεπτομερή έκθεση σχετικά με την πορεία και τις συνθήκες νοσηλείας και θανάτου του οροθετικού Βρετανού πολίτη, ενώ εκτεταμένο ρεπορτάζ για το θέμα αναμένεται να φιλοξενήσει εντός των προσεχών ημερών στις στήλες του ο βρετανικός «Guardian».

Η εισαγγελία Κέρκυρας στέκεται στο ύψος της και ο Μάκης Βορίδης είναι αποφασισμένος να διατάξει ακόμη και ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για το θέμα, στην περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθούν πλημμέλειες. Αλλωστε, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» ζήτησε την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου από τον υπουργό Υγείας να διαταχθεί ΕΔΕ για το θέμα.

Η νοσηλεία και η φροντίδα των οροθετικών στη χώρα μας δεν είναι ό,τι το καλύτερο, καθώς μεγάλο μέρος των Ελλήνων γιατρών καταγγέλλεται ότι αρνείται την παροχή υπηρεσιών σε οροθετικούς, ενώ το θέμα του θανάτου του οροθετικού Βρετανού πολίτη στο νοσοκομείο Κέρκυρας θα αποτελέσει, ασφαλώς, ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης κατά τη διάρκεια της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης «AIDS και Ηπατίτιδες», οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο της Αθήνας "Royal Olympic" και ολοκληρώνονται την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο