Ηλεκτρονική Έκδοση

SOS στο Ιπποκράτειο

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας

Συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας και τον αποκλεισμό του εισπρακτικού μηχανισμού και αυτή την εβδομάδα, από τις 8:00 έως τις 12:00, οι ειδικοί γιατροί του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας. Ζητούν να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και να πληρωθούν οι εφημερίες που έχουν κάνει.

Ζητούν να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου όσο και της διοικητού της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τους οποίους καλούν να παραιτηθούν. Επισημαίνεται ότι οι γιατροί του νοσοκομείου προσέφυγαν ήδη στον εισαγγελέα ζητώντας τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών όσων, με πράξεις ή παραλείψεις, οδήγησαν το νοσοκομείο σε κατάρρευση.

Στη διάρκεια των στάσεων εργασίας εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από προσωπικό ασφαλείας, ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής του Ιπποκρατείου Χρήστος Στεφανίδης.

Οι γιατροί του Ιπποκρατείου προχώρησαν στις κινητοποιήσεις, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και υλικών καθώς και των καθυστερήσεων της καταβολής της αμοιβής τους για τις εφημερίες. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, την Τετάρτη (24/9), στις 10:00, μπροστά στην 4η ΥΠΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας