Ηλεκτρονική Έκδοση

«Ντροπή το Ο.K. στον πόλεμο του Ιράκ»

Ομολογεί ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ

Ο ανεξάρτητος ομοσπονδιακός βουλευτής της Αυστραλίας Άντριου Γουίλκι δήλωσε σήμερα πως ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Τζον Χάουαρντ πρέπει να αισθάνεται «τυχερός» που δεν κατηγορήθηκε για συνωμοσία προς τέλεση μαζικής δολοφονίας και για εγκλήματα πολέμου. Η δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή από την Τασμανία έγινε ύστερα από τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ ότι «νιώθει ντροπιασμένος» που η Αυστραλία πήρε μέρος στον πόλεμο του Ιράκ, βασισμένη σε ανακριβείς πληροφορίες ότι η αραβική χώρα κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής.

«Αισθάνθηκα ντροπιασμένος όταν αποδείχθηκε πως ο Χουσεΐν δεν είχε όπλα μαζικής καταστροφής.

Εγώ πραγματικά είχα πιστέψει τις μυστικές υπηρεσίες οι οποίες έπεσαν έξω. Σε καμιά περίπτωση δεν συνωμοτήσαμε για να γίνει ο πόλεμος» είπε ο κ. Χάουαρντ.

Ο Άντριου Γουίλκι δήλωσε πως ο κ. Χάουαρντ έπρεπε να είναι κάτι περισσότερο από «ντροπιασμένος» και πρέπει να «ντρέπεται βαθύτατα» που έβαλε την Αυστραλία σ' έναν πόλεμο, ο οποίος στη συνέχεια οδήγησε στην ανάδυση του «Ισλαμικού Κράτους» των εξτρεμιστών.

Μάλιστα, εξέφρασε την απογοήτευσή του που ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν σκέφτηκε να ασκήσει δίωξη κατά του κ. Χάουαρντ για συνωμοσία στην τέλεση μαζικής δολοφονίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Πολεμικές επιχειρήσεις
Ιράκ
Αυστραλία
Ισλαμικό Κράτος