Ηλεκτρονική Έκδοση

Μητσοτάκης: «Ακόμη και με εισαγγελέα η αξιολόγηση στους δήμους»

Δούρου: «Το παραμύθι σας δεν έχει δράκο»

Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους δήμους θα γίνουν με όποιο κόστος, ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών αρχών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας εμμέσως στους 19 δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου που έχουν πει ότι δεν θα προχωρήσουν στη διαδικασία. «Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν», απάντησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στους επικριτές της στάσης της για την αξιολόγηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητοτάκης είπε: «Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους, γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος επανέλαβε: «Δεν κάνουμε αξιολόγηση για να απολύσουμε. Η αξιολόγηση είναι ένα εργαλείο διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού. Ένα εργαλείο επιβράβευσης των καλών. Ένα εργαλείο για να βοηθήσουμε όσους δεν αποδίδουν».

Εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση της κ. Δούρου αν και συμπλήρωσε πως περιμένει να δει την τοποθέτηση της περιφερειάρχη Αττικής στο αυριανό περιφερειακό συμβούλιο.

Νωρίτερα, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, απαντώντας σε όσους την επικρίνουν για τη στάση της στις αξιολογήσεις και τους ελέγχους στο Δημόσιο, μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, σημείωσε:

«Αφού πέρασε μια εβδομάδα που κρίσιμα ζητήματα για τα οποία μια σειρά κυβερνητικών παραγόντων που πήραν σβάρνα τις τηλερούγες, δεν είχαν να πουν κουβέντα (Βλ. μετακίνηση μαθητών, πλημμύρες στο Χαλάνδρι κι αλλού με απεγκλωβισμό συμπολιτών μας, διαχείριση απορριμμάτων και προκηρύξεις διαγωνισμών,-αφήνω στην άκρη ΕΝΦΙΑ κλπ) παριστάνω ότι κάποιοι εξ αυτών όντως μπερδεύτηκαν.

Άργησα να απαντήσω, περίμενα να δω που θα πάει αυτό... άλλωστε αρνούμαι η ατζέντα να μπαίνει από τους επαγγελματίες των τηλεπαραθύρων... και τους απανταχού κονδυλοφόρους που με περίσσιο σεξισμό μοιρολογούν " τι ζημιά πάθαμε, έχουμε γυναίκα στο τιμόνι της περιφέρειας. Ας την φάμε!».
 
Με 24ωρη απεργία την Τρίτη απαντούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα, στις απειλές του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη για εισαγγελικές επεμβάσεις στις διαδικασίες αποχής από την αξιολόγηση, καθώς ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς φορά το παγωμένο χαμόγελο της μάσκας του success story στο ραντεβού με τη Μέρκελ την ίδια ημέρα. 
Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι - επί 40 και πλέον χρόνια - έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο. Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ' όνομα «αξιολόγηση», καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία. Όποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά.
 
Η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα. Και παράλληλα, βρίσκεται απέναντι στα σχέδια, ανεξαρτήτως ονομασίας, που αποσκοπούν στην αναγκαστική έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων για να «βγει» ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές.
 
Εάν εμείς που δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας λέμε ότι η αξιολόγηση είναι ο φερετζές της περαιτέρω υποστελέχωσης κι επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών, τότε, η γνώμη μας πρέπει να μετρά περισσότερο. Κι ας σκεφτούμε όλοι μας την τελευταία φορά που μπήκαμε σε δημόσια υπηρεσία πόσους υπάλληλους βρήκαμε. Αν ένα ζήτημα πρέπει να συζητηθεί, είναι αυτό της υποστελέχωσης. Άλλωστε όσοι έχουν μιλήσει τα τελευταία χρόνια για εφεδρεία-κινητικότητα-διαθεσιμότητα-αξιολόγηση-απολύσεις, είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους.
 
Ξεκάθαρες κουβέντες. Και αν δεν είναι ακόμη σαφές: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.
 
Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν».
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Περιφέρεια Αττικής
ΟΤΑ
Δημόσιος Τομέας