Ηλεκτρονική Έκδοση

Τόνι Μπλερ: «Ας είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε»

Να μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποσταλούν χερσαία στρατεύματα Δυτικών για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, ζήτησε ο Τόνι Μπλερ, ειδικός απεσταλμένος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή.

«Τουλάχιστον ας είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε εναντίον αυτών των ανθρώπων στο έδαφος, ίσως μπορούμε να τους περιορίσουμε, αλλά όχι να τους νικήσουμε» εάν δεν γίνει αυτό, δήλωσε ο Τόνι Μπλερ, σε συνέντευξή του στο BBC News.
 
Το ίδρυμά του, Tony Blair Foundation, σε μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπό του, ανέφερε: «δεν μπορούμε να ξεριζώσουμε τον εξτρεμισμό αυτόν χωρίς να πάμε εκεί όπου εμφανίστηκε για να τον πολεμήσουμε».
 
«Μπορούν να υπάρχουν άφθονη διπλωματία, η ανακούφιση όσο είναι δυνατό του ανθρώπινου πόνου, καταδίκες, όμως αν όλα αυτά δεν συνοδεύονται από μάχες στο πεδίο απλώς θα αμβλύνουμε το πρόβλημα, όμως δεν θα το κατανικήσουμε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας.
 
Οι ΗΠΑ και η Γαλλία διεξάγουν ήδη αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ. 
 
Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τη Δευτέρα τους υποστηρικτές του να σκοτώσουν αμερικανούς και ευρωπαίους πολίτες των χωρών που συμμετέχουν στη διεθνή συμμαχία που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.
 
Πηγή: BBC και ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράκ
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Συρία
Ισλαμικό Κράτος
Για το ίδιο θέμα
Συρία: Οι Κούρδοι εμποδίζουν την προέλαση των τζιχαντιστών