Ηλεκτρονική Έκδοση

Δήμος Πατρεων: Στήριξη στους σχολικούς φύλακες

Τη συμπαράσταση στις δίκαιες κινητοποιήσεις του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων που διεκδικούν, όντας ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, την πλήρη ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, εξέφρασε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, δια του Αντιδημάρχου Παιδείας Ανδρέα Αθανασόπουλου, ο οποίος ήταν παρών το πρωί της Δευτέρας, στην παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν οι σχολικοί φύλακες στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στους τρεις γενικούς διευθυντές, απόντος του κ. Διδασκάλου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων: "Ο κ. Αθανασόπουλος, εξέφρασε με τη συμμετοχή του στην κινητοποίησή τους και την παρέμβασή του στους Γενικούς Διευθυντές, την με κάθε τρόπο στήριξη της νέας Δημοτικής Αρχής, στους αγώνες του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων, αλλά και την ικανοποίησή της, που ένας κλάδος διεκδικεί με αγώνες τα δικαιώματά του.

Ο Αντιδήμαρχος κατήγγειλε ως απαράδεκτο το εργασιακό καθεστώς που ισχύει στο συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων και το οποίο αποτελεί κλασικά απαραίτητο δείγμα κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της πλουτοκρατίας, της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε., της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων που υποστηρίζουν ρη συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε.

Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι αυτό που επιδιώκεται στο άμεσο μέλλον, είναι η γενίκευση αυτού του απαράδεκτου εργασιακού καθεστώτος και στους άλλους κλάδους εργαζομένων, γεγονός που θα πλήξει κυρίως τους νέους. Με εξευτελιστικά μεροκάματα και μισθούς, χωρίς ασφάλιση και σύνταξη ψίχουλα, για να συνεχίζουν να κερδίζουν τα μονοπώλια.

Οι σχολικοί τροχονόμοι, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διεκδικώντας το δικαίωμα τους στην ασφάλιση και χωρίς να είναι κατοχυρωμένοι σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, όπως συνέβη με την συνάδελφό τους, που το πρωί της περασμένης Πέμπτης παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, έξω από το 54ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Τοπική Αυτοδιοίκηση