Ηλεκτρονική Έκδοση

«Από τη γη ως τον ουρανό»

Έκθεση ζωγραφικής

Ο Δημήτρης Βεντούρης και ο Γιώργος Ορφανός ενώνουν την φωτογραφία και την χαρακτική στην πολυθεματική και πολύπλευρη έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Σιδέρη, που διοργανώνεται από τις 6 μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου στην Πινακοθήκη του Πειραιά (παλιό Ταχυδρομείο). Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 6 Οκτωβρίου στις 19.00 μ.μ.

Η Μαρία Σιδέρη από το 1993 μέχρι σήμερα εργάζεται ως επαγγελματίας ζωγράφος-αγιογράφος.Πίνακες της κοσμούν πολλές ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.Το 2009 δημιούργησε το πορτρέτο του Albert Schweitzer,που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Έκφραση" (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2009)για λογαριασμό του ελληνικού τμήματος του αυστριακού οργανισμού A.SCHWEITZER.

Το 2007 τιμήθηκε με το δίπλωμα της International Philobyzantine Academy.Την άνοιξη του 2009 το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών αγόρασε το έργο "Το Δένδρο Των Νεομαρτύρων".Τα θέματα των έργων της είναι μελέτες πάνω σε μυθολογικά και ιερά κείμενα.Έχει εξειδικευτεί στις πολυπρόσωπες μικρογραφίες.Είναι μέλος του Π.Α.Σ.Υ.Α και έχει αγιογραφήσει Ιερούς Ναούς ανά την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Βεντούρης εκθέτει σε ογδόντα καρέ τις εμπειρίες μιας ολάκερης ζωής στο πεζοδρόμιο με την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα, ως εικονολήπτης στο τμήμα Ειδήσεων και Ενημέρωσης από το 1989 μέχρι και σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φωτογραφίας του ΑΚΤΟ καθώς και της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Μέσα από τα πανέμορφα κάδρα του, ανοίγει το βιζέρ της ζωής του και μας μεταφέρει στο Βόρειο Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και τη Σρι Λάνκα, όπου παρά τις δύσκολες συνθήκες, τον ανθρώπινο πόνο να κυριαρχεί, την ανθρώπινη ζωή να χάνεται μπροστά στα μάτια του και τις θηριωδίες να εκτυλίσσονται δίπλα του, εκείνος έκανε απλά αυτό που ξέρει πολύ καλά, να βιντεοσκοπεί και να φωτογραφίζει, δείχνοντας σε όλους τι σημαίνει πάνθεον τέχνης.

Ο Γιώργος Ορφανός συμμετέχει στην έκθεση με παλιά αυθεντικά χαρακτικά καθώς και νέες δημιουργίες του. Μέσα από τα διαφορετικά μέσα έκφρασης της έκθεσης, οι φιλότεχνοι θεατές ανακαλύπτουν τις διαδρομές για την ολοκλήρωση της μοναδικότητας των έργων που τους αποκαλύπτονται, ενώ τους ωθούν να δραπετεύσουν από τα στενά όρια των κάδρων προκειμένου να βιώσουν έντονα συναισθήματα όπως ακριβώς οι εικόνες που ανοίγονται μπροστά τους.

Ο δημοσιογράφος του τμήματος Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Αντέννα, Γιώργος Βλαβιανός, καθώς και ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Παναγιώτης Καλουδάς θα προλογίσουν την έκθεση.

Υπεύθυνη επικοινωνίας τύπου: Χριστίνα Παπαδημητροπούλου τηλ: 6949722099 Ώρες λειτουργίας έκθεσης καθημερινά: 10.00πμ-13.00μμ και 17.00μμ-21.00μμ Διεύθυνση Πινακοθήκης Πειραιά: Τσαμαδού και Φίλωνος 29 τηλ: 210 4101401

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ζωγραφικη