Ηλεκτρονική Έκδοση

Η καγκελάριος βλέπει «πολλές δυνατότητες για ανάπτυξη χωρίς επιπλέον χρήματα»

Μέρκελ: Στην Κομισιόν η αξιολόγηση της Γαλλίας

Βαλς: «Η Γαλλία δεν είναι το άρρωστο παιδί της Ευρώπης»

Τελευταία ενημέρωση:

Την εκτίμηση ότι η Γαλλία «θα λάβει εντυπωσιακό αριθμό μέτρων» εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, μετά τη συνάντηση με τον γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, ο οποίος της παρουσίασε τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του. Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι έγκειται στην Κομισιόν να αποφασίσει πότε θα σταματήσουν οι γαλλικές προσπάθειες για μείωση του ελλείμματος.

Φωτογραφία: EPA/WOLFGANG KUMM Φωτογραφία: EPA/WOLFGANG KUMM

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο πρωθυπουργό στο Βερολίνο, η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε ότι υπάρχουν «πολλές δυνατότητες να δημιουργηθεί ανάπτυξη χωρίς επιπλέον χρήματα», απαντώντας στο αίτημα του Μανουέλ Βαλς να προχωρήσει η Γερμανία σε επενδύσεις ώστε να ανακάμψει η ευρωπαϊκή οικονομία. 
 
«Ο Μανουέλ Βαλς παρουσίασε τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του και πιστεύω πως η Γαλλία θα λάβει έναν εντυπωσιακό αριθμό μέτρων», είπε η Άνγκελα Μέρκελ αλλά πρόσθεσε: «Βλέπω τις μεγάλες προσπάθειες και η αξιολόγησή τους έγκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
 
Ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε πως μετέβη στη Γερμανία για να πείσει την κυβέρνηση Μέρκελ ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις μεταρρυθμίσεις και συμπλήρωσε: «Η Γαλλία δεν είναι το άρρωστο παιδί της Ευρώπης».
 
Ο Μανουέλ Βαλς πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του στη Γερμανία ως πρωθυπουργός της Γαλλίας, λίγες ημέρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. 
 
Η συνάντηση Μέρκελ - Βαλς πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα πριν το ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο. 
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία
Γερμανία
Για το ίδιο θέμα
«Πλάτη» από τη Μέρκελ θα ζητήσει ο Σαμαράς
Το Βερολίνο πιέζει, το Παρίσι ζητεί πίστωση χρόνου