Ηλεκτρονική Έκδοση

Παύλος Χαϊκάλης: «Πολιτών Υπανάπτυξη»

Τα στοιχεία του συστήματος 'Εργάνη", σχετικά με την ανεργία και την απασχόληση, σχολίασε ο τομεάρχης εργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαϊκάλης δήλωσε: «Στα προσφάτως, δημοσιευθέντα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό ανεργίας της χώρας παραμένει στο 27%, έρχονται να προστεθούν τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας (Σύστημα «Εργάνη») που περιγράφουν με ακόμα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της χώρας, στον τομέα εργασία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το 20,24% των μισθωτών απασχολείται σε μερική ή εκ περιτροπής εργασία με αμοιβές που κυμαίνονται από 150 έως 400 ευρώ το μήνα, μικτά ενώ οι αμειβόμενοι - με τους κατώτατους μνημονιακούς μισθούς που κυμαίνονται από 501 έως 800 ευρώ το μήνα μικτά - μισθωτοί ανέρχονται σε ποσοστό 23,23%.

Με απλά λόγια: 1 στους 3 Έλληνες είναι άνεργος ενώ από αυτούς που εργάζονται, οι μισοί αμείβονται με μισθούς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην.

Παρ’ όλα αυτά η συγκυβέρνηση συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η ακολουθούμενη πολιτική θα οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε ανάπτυξη, αλλά δεν διευκρινίζει αν την ενδιαφέρει, η χώρα να έχει τότε και πολίτες ή αν όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα φροντίσει να έχουν εξαθλιωθεί εντελώς».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)