Ηλεκτρονική Έκδοση

Τασούλας: «Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία πού είναι θαμμένος ο Μ. Αλέξανδρος»

«Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος... Aυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο» διευκρίνισε στoν ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, έπειτα από τις ερμηνείες που δόθηκαν στις δηλώσεις του στο Mega.

«Δεν απογοήτευσα κανέναν, ούτε ενθουσιάζω κανέναν. Η αρχαιολογική σκαπάνη θα πει ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο της Αμφίπολης κι όχι ο υπουργός Πολιτισμού» σημείωσε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε ότι συμφωνεί απόλυτα με την άποψη της γγ Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία δήλωσε επίσης στον ίδιο σταθμό ότι «κανείς δεν πρέπει να μιλάει για την ταυτότητα του νεκρού».
 
Απάντησε και στα περί πολιτικής εκμετάλλευσης, που επιχειρεί η κυβέρνηση, τονίζοντας: «Πολιτική εκμετάλλευση δεν μπορεί να γίνει από κανέναν. Οι ανακοινώσεις, που κάνει το υπουργείο, είναι πολύ τακτικές. Αν δεν γίνονταν έτσι, θα μας είχαν κατηγορήσει ότι αφήσαμε τον κόσμο στο έλεος της παραφιλολογίας. Με την ενημέρωση από το υπουργείο έχουμε προλάβει όλες αυτές τις φήμες».
Πρόσθεσε, δε: «Επειδή οι Καρυάτιδες είναι πανέμορφες, δεν σημαίνει πως κάποιος θα ψηφίσει με βάση αυτό στις επόμενες εκλογές».
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αρχαιολογία