Ηλεκτρονική Έκδοση

Η ΔΗΜΑΡ για τις καθυστερήσεις στους φορολογικούς ελέγχους

Ζητάει επίσπευση

Kάνει λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Ανακοίνωση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στους φορολογικούς ελέγχους, έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΗΜΑΡ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η κυβέρνηση οφείλει να επισπεύσει τους ελέγχους, προκειμένου να εντοπισθεί και φορολογηθεί ο αδήλωτος πλούτος και οι καταθέσεις που όδευσαν στο εξωτερικό.

Το ίδιο το αίτημα του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλα, ο οποίος ζητεί να διερευνηθεί αν πολίτες που περιλαμβάνονται στη Λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες εισέπραξαν επιχειρηματικά δάνεια που ουδέποτε αποπλήρωσαν, επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της απώλειας πολύτιμων πόρων. 

Η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοινώσεις και συνεχείς παρεμβάσεις βουλευτών της υπογραμμίζει διαρκώς το ζήτημα των απαράδεκτων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στον έλεγχο και τη φορολόγηση των διαφόρων λιστών, των εμβασμάτων εξωτερικού, καθώς και των offshore εταιρειών.

Παρά τις υποσχέσεις και τις μεγαλοστομίες, τα εξαιρετικά φτωχά αποτελέσματα των ελέγχων αποδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική