Έντυπη Έκδοση

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΕΞΙΑ ΩΣ ΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ

Γενέθλια της Ν.Δ. χωρίς Καρατζαφέρη

Διεύρυνση ιδεών και όχι προσώπων, από την παραδοσιακή Δεξιά ώς το μεταρρυθμιστικό Κέντρο, θέτει ως στόχο η Νέα Δημοκρατία με τις εκδηλώσεις για τα 40ά της γενέθλια. Σε αυτές, όπως προκύπτει από τα μηνύματα της Συγγρού πρωτίστως και του Μαξίμου δευτερευόντως, είναι ανεπιθύμητος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ξινίζει τα μούτρα του με τον Καρατζαφέρη, θέλει όμως  τον Κ. Καραμανλή Ξινίζει τα μούτρα του με τον Καρατζαφέρη, θέλει όμως τον Κ. Καραμανλή Αντιθέτως το Μαξίμου επιθυμεί σφόδρα την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στην ανοιχτή συνεδρίαση των πολιτικών επιτροπών Ν.Δ. και ΟΝΝΕΔ στη Χαλκιδική. Πλην όμως ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει ακόμη ούτε θετικά ούτε αρνητικά, προκαλώντας άγχος στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση της καμπάνιας για τα 40 χρόνια της Ν.Δ., στην οποία εντάσσονται και οι δύο εκδηλώσεις σε Χαλκιδική και Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου αντίστοιχα, υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη θέλησαν να κλείσουν οριστικώς το θέμα της ονοματολογίας. Πρώτα πρέπει να γίνει διεύρυνση πολιτικών και μετά πάνω σε αυτή θα «κουμπώσουν» τα όποια πρόσωπα, επισήμαναν χαρακτηριστικά.

«Ξεχάστε την ονοματολογία. Εάν κάποιοι ήθελαν να κάνουν σόου, αυτές οι εποχές έχουν περάσει», τόνιζαν οι ίδιες πηγές. «Το θέμα δεν είναι η διεύρυνση στα πρόσωπα, γιατί μόνα τους δεν σηματοδοτούν τίποτα», προσέθεταν και τόνιζαν ότι δεν έχουν σταλεί προσκλήσεις σε άλλα κόμματα (άρα και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ), ενώ σε ερώτημα για το ενδεχόμενο παρουσίας του Τάκη Μπαλτάκου στις εκδηλώσεις επανέλαβαν πως η συζήτηση για πρόσωπα δεν έχει νόημα.

Σε αυτούς τους περιορισμούς δεν υπόκεινται φυσικά οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής, οι οποίοι προφανώς και προσεκλήθησαν.

Η καμπάνια για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. περιλαμβάνει επίσης ένα επετειακό logo, ειδική ιστοσελίδα (40xronia.nd.gr) οι χρήστες της οποίας θα μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες από στιγμές τους που συνδέονται με τη Ν.Δ. στην ενότητα «Είσαι μέρος της ιστορίας», και δράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος είναι με αποκορύφωμα την ομιλία Σαμαρά στην Αθήνα, όπου θα περιγράψει το σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, να παρουσιαστεί η Ν.Δ. ως η υπεύθυνη πολιτική δύναμη των εθνικών επιλογών (και να δικαιολογηθούν έτσι μνημόνια και ΕΝΦΙΑ). Μετά τις 4 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν εκδηλώσεις και συζητήσεις σε επίπεδο νομών, με τη Συγγρού πάντως να διαβεβαιώνει ότι δεν αποτελεί αυτό μέρος ετοιμασίας για ενδεχόμενες εκλογές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Στη Χαλκιδική ο πρωθυπουργός για τα 40 της ΝΔ