Έντυπη Έκδοση

ΑΔΕΔΥ: «Οι απεργίες δεν ποινικοποιούνται»

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δημόσιων υπαλλήλων, μετά την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να «μπλοκάρει» το όποιο απεργιακό μέτωπο δημιουργεί η ΑΔΕΔΥ ως ανάχωμα στις διαθεσιμότητες.

Συμπαράσταση στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών από την ΑΔΕΔΥ Συμπαράσταση στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών από την ΑΔΕΔΥ Ετσι για σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, αντιδρώντας στην «επιστράτευση της Δικαιοσύνης προκειμένου να ποινικοποιήσει το δίκαιο αγώνα μας και να καταργήσει το δικαίωμά μας στην απεργία».

Ταυτόχρονα διοργανώνει συλλαλητήριο έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) στις 9.30 π.μ., την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.

Η 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία της ΑΔΕΔΥ, αναφέρει η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, «έχει στόχο την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο, αλλά και την ανάδειξη της αντίθεσης των εργαζομένων στην κυβερνητική πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της φοροληστείας και των ιδιωτικοποιήσεων. Και συγκεκριμένα:

**Να καταγγείλει την κυβέρνηση και την αυταρχική πολιτική της και να υπερασπιστούμε τον πολύμηνο καθολικό αγώνα μας για το δικαίωμα στην εργασία των χιλιάδων συναδέλφων μας που απολύθηκαν ή αντιμετωπίζουν την απειλή της απόλυσης και για την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών που καταργήθηκαν.

**Να ακυρώσει στην πράξη το νόμο 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του συνεχίζοντας την απεργία-αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση και τον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΑΔΕΔΥ
Κινητοποιήσεις
Συγκεντρώσεις/Πορείες