Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΛΙΝΔΟ

Πουλάνε στρατόπεδα ερήμην του στρατού!

Επειτα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε ότι το υπ. Εθνικής Αμυνας έμαθε για τα πωλητήρια από το ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν εορτής

Ενεργά στρατόπεδα βγάζει στο «σφυρί» το υπουργείο Οικονομικών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ χωρίς προηγουμένως να έχει ρωτήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Το σχετικό έγγραφο διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος έπειτα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζητούσαν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες τους για το ζήτημα.

Ετσι όπως το πάνε,  θα πουλήσουν και τους στρατιώτες μαζί με τα στρατόπεδα Ετσι όπως το πάνε, θα πουλήσουν και τους στρατιώτες μαζί με τα στρατόπεδα Ο υφυπουργός όχι μόνο δεν διέψευσε, αλλά από την απάντησή του προκύπτει ότι ο άμεσα ενδιαφερόμενος, δηλαδή το υπουργείο του, έμαθε κατόπιν εορτής για την απόφαση.

Ο κ. Λαμπρόπουλος επισημαίνει συγκεκριμένα ότι εκτός από το στρατόπεδο της Λίνδου, για το οποίο ερωτούσαν οι βουλευτές, η Διυπουργική Επιτροπή είχε λάβει τον περασμένο Απρίλιο απόφαση για τη μεταβίβαση ακινήτου κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, εμβαδού 1.360 στρεμμάτων, στη θέση Θέρμη του Νομού Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Η απόφαση περιήλθε σε γνώση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ και κατόπιν τούτων το υπουργείο Εθνικής Αμυνας απέστειλε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε (με έγγραφό του προς το ΓΕΑ) ότι μεταβιβάστηκαν 1.360 στρέμματα του αεροδρομίου στο ΤΑΙΠΕΔ. Ενημέρωσε εξάλλου ότι βάσει νόμου τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορούν να επιστρέψουν στο προηγούμενο δικαιούχο ή κύριο.

Πάντως, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας «καρφώνει» το υπουργείο Οικονομικών αναφέροντας ότι «τα Γενικά Επιτελεία δεν είχαν ούτε και έχουν μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών για την παραχώρηση των ακινήτων αυτών».

Παράλληλα και με στόχο να μην υπάρξουν στο μέλλον τέτοια περιστατικά, επισημαίνεται ότι «θα πρέπει να λαμβάνεται η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στις περιπτώσεις μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ όχι μόνο των ακινήτων ιδιοκτησίας του ΥΕΘΑ, αλλά και των ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν παραχωρηθεί για την κάλυψη αναγκών Εθνικής Αμυνας».

Στα «τυφλά» για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κινήθηκε η διαδικασία και για το στρατόπεδο στη Ρόδο. Ο κ. Λαμπρόπουλος γνωστοποιεί ότι αυτός ήταν και ο λόγος που το ΓΕΣ απέστειλε επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ με κοινοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία υπογραμμίζεται ότι το στρατόπεδο αυτό όχι μόνο είναι ενεργό, αλλά εντάσσεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς και στα εν ισχύι αμυντικά σχέδια και ότι εντός αυτού στεγάζεται μονάδα ύψιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Τόσο το ΓΕΣ όσο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ζητούν την απαλοιφή από τον πίνακα των προς αξιοποίηση ακινήτων του χαρτοφυλακίου τους, του συνόλου της έκτασης του συγκεκριμένου ακινήτου και αξιώνουν στο εξής να λαμβάνεται υπ' όψιν η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Γάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Ελένη Αυλωνίτου, Αγνή Καλογερή και Βασίλης Χατζηλάμπρος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΤΑΙΠΕΔ
Αποκρατικοποιήσεις
Ιδιωτικοποιήσεις
Για το ίδιο θέμα
Πόλεμος ΤΑΙΠΕΔ- υπ. Υποδομών για την Εγνατία Οδό