Έντυπη Έκδοση

Ελεύθερο με εγγύηση το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα - Αναστασίας Βάτσικα

Ποινική μεταχείριση αντίστοιχη με αυτή των συγκατηγορούμενών τους επεφύλαξε ο ανακριτής Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης στο ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα, οι οποίοι χθες πέρασαν το ανακριτικό κατώφλι προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Κυριάκος Γριβέας αφέθηκε ελεύθερος, με την καταβολή εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Αντίστοιχα η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα, κρίθηκε επίσης ελεύθερη, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, με εγγύηση 100.000 ευρώ και τον όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής της.

Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν ότι διέπραξαν τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα της άμεσης συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τα οποία αντιμετωπίζουν. Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι απέδειξαν πού κατέληξε το συνολικό ποσό των περίπου 19 εκατομμυρίων ευρώ που φέρονται ότι έλαβαν από την τράπεζα σε μορφή δανείων.

Οπως ήταν αναμενόμενο, δε, επισήμαναν και ενώπιον του δικαστικού λειτουργού πως επέστρεψαν οικειοθελώς στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είχαν τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου, σύμφωνα με την οποία θα έπρπε να εκδοθούν στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» την περασμένη Τετάρτη, οπότε και συνελήφθησαν κατόπιν συνεννόησης με τις αστυνομικές αρχές.

Κατά την εισαγγελική έρευνα, που είχε προηγηθεί, φέρονται ότι επί προεδρίας του Αγγ. Φιλιππίδη, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χορήγησε στον όμιλό τους δάνεια εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα:

* Τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 χορηγήθηκαν για την εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών 17 εκατ. ευρώ. Κι αυτό, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική έκθεση, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν είχε τις απαραίτητες εγγυήσεις. Μάλιστα, περίπου 15 εκατ. ευρώ εμφανίζονται να εκταμιεύονται από τους δύο κατηγορούμενους, που ήταν και βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, και να δαπανώνται για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.

* Τους αποδίδονται πράξεις που σχετίζονται με την εταιρεία Postbank Green Institute, η οποία συστήθηκε από το Τ.Τ. και τη C&C International με μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η C&C φέρεται να κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα, ενώ και η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο, ύψους 2.500.000 ευρώ, τον Οκτώβριο του 2010. Τα δε χρήματα του δανείου -σύμφωνα με την έρευνα- κατέληξαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους Γριβέα - Βάτσικα, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια και άλλα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Διαφθορά
Εισαγγελία Διαφθοράς
Δικαστικό ρεπορτάζ