Έντυπη Έκδοση

Υπό έλεγχο ο Εμπολα σε Σενεγάλη - Νιγηρία

Αυξάνονται συνεχώς τα θύματα του ιού Εμπολα στην Αφρική, όπου ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε ήδη τα 2.793 άτομα από τα 5.762 που νόσησαν στις πέντε χώρες που μαστίζονται από την επιδημία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Μάθημα σε γυμνασιόπαιδα της Νιγηρίας για τον Εμπολα.Η γνώση συμβαδίζει με την πρόληψη Μάθημα σε γυμνασιόπαιδα της Νιγηρίας για τον Εμπολα.Η γνώση συμβαδίζει με την πρόληψη Την ίδια στιγμή καταγράφονται τα πρώτα ενθαρρυντικά στοιχεία στη Σενεγάλη και τη Νιγηρία, όπου τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε περιορισμός στην εξάπλωση της επιδημίας.

«Συνολικά, τα ξεσπάσματα στη Σενεγάλη και στη Νιγηρία έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε η ΠΟΥ, καθώς καταγράφηκαν μόνο 4 νέα κρούσματα στη Σιέρα Λεόνε και 39 στη Λιβερία, ενώ δεν έχουν αναφερθεί νέοι θάνατοι στη Γουινέα.

Στο μεταξύ, η απαγόρευση πτήσεων και μετακινήσεων ατόμων και αγαθών από και προς τις χώρες που έχει εκδηλωθεί η επιδημία δεν κρίνεται πλέον απαραίτητη, σύμφωνα με ανεξάρτητους ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας που παρέχουν συμβουλές στον ΠΟΥ και εκτιμούν ότι δεν είναι απαραίτητη η επιβολή γενικής απαγόρευσης.

Είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις του ΠΟΥ οι οποίες συνιστούσαν τον έλεγχο των ταξιδιωτών που αναχωρούν από χώρες όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα της επιδημίας Εμπολα σε αερολιμένες και λιμένες, γεγονός που ανάγκασε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις πτήσεις τους προς τις περιοχές που πλήττονται.

Στη Νιγηρία, τα σχολεία άνοιξαν για τη νέα χρονιά σε μεγάλα τμήματα της χώρας, μετά την παράταση των θερινών διακοπών εξαιτίας των φόβων για τον κίνδυνο εξάπλωσης του Εμπολα, ενώ σε άλλες πόλεις, όπως το Λάγκος και το Πορτ Χαρκούρτ, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανεβλήθη εκ νέου.

Στη Σιέρα Λεόνε, οι αρχές ανακάλυψαν 70 πτώματα και 150 νέα κρούσματα της επιδημίας του ιού Εμπολα, μετά την τριήμερη επιχείρηση καθολικού περιορισμού των κατοίκων στα σπίτια τους, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του ιού. Ο Στίβεν Γκαοτζιά, επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, δήλωσε ωστόσο ότι τα 70 πτώματα βρέθηκαν μόνο στην πρωτεύουσα Φριτάουν και τα προάστιά της και είναι πιθανό ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά, μετά την καταμέτρηση των νέων θυμάτων στο σύνολο της χώρας.

(ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ- AFP-REUTERS)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αφρική
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
Ματιές στον κόσμο