Έντυπη Έκδοση

Να αποδοθούν τυχόν ευθύνες

«Ο θάνατος του πυροσβέστη στην πυρκαγιά του Π. Φαλήρου χρήζει δικαστικής έρευνας».

Εσβησε στις φλόγες ο 33χρονος Ματθαίος Μάντζιος όταν εγκλωβίστηκε σε διαμέρισμα που καιγόταν Εσβησε στις φλόγες ο 33χρονος Ματθαίος Μάντζιος όταν εγκλωβίστηκε σε διαμέρισμα που καιγόταν Οι καταγγελίες που πρόσφατα ήρθαν στην επικαιρότητα για μια σειρά από επιχειρησιακά λάθη και παραλείψεις, που ενδεχομένως έχουν σχέση ακόμη και με τον θάνατο του αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου στην πυρκαγιά της 12/09/2014 στο Π. Φάληρο, είναι πολύ σοβαρές κι αν αποδειχθεί η νομική ορθότητα και βασιμότητά τους, συνιστούν σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Τι φοβάται άραγε και ποιους θέλει να καλύψει η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), η οποία, εκτός από τη συγκάλυψη ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών, μεθοδεύει τώρα με τη διαταχθείσα ΕΔΕ τη συγκάλυψη και πειθαρχικών ευθυνών; Περιέργως τηρείται σιγήν ιχθύος από όλους τους αρμόδιους ακόμη και τους συνδικαλιστές, αν και θα έπρεπε οι ίδιοι να παρέμβουν και ζητήσουν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

Μόνο με την παρέμβαση του εισαγγελέα και την παραγγελία Προκαταρκτικής Εξέτασης θα απαντηθούν όλα τα κρίσιμα ερωτήματα και θα αποδοθεί δικαιοσύνη, έτσι ώστε να μην χαθεί στο καθήκον ποτέ άλλος πυροσβέστης. Διαφορετικά, ακόμη μία φορά θα συγκαλυφθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, όπως συμβαίνει με όλες τις ΕΔΕ στο Π.Σ., όταν υπάρχουν ευθύνες στα ψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας.

Ανδριανός Γκουρμπάτσης

αντιστράτηγος - υπαρχηγός Π.Σ., ε.α, νομικός

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Πυρκαγιές