Έντυπη Έκδοση

Σχεδόν τυφλοί, με δίπλωμα οδήγησης

Ατομα που δεν βλέπουν, αλλά... επιτρέπεται να οδηγούν εντόπισε η Αστυνομία. Υστερα από πολύμηνη έρευνα προέκυψαν δεκάδες περιπτώσεις ανθρώπων με προβλήματα όρασης, που όμως διαθέτουν άδεια οδήγησης, ενώ σχηματίστηκε ογκώδης δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. διενήργησε προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τα πρόσωπα που λαμβάνουν επιδόματα τυφλότητας αλλά παράλληλα έχουν και διπλώματα οδήγησης. Εντοπίστηκαν 196 άτομα, στα αρχεία της Διεύθυνσης Μεταφορών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Προνοιακών Επιδομάτων. Οι περισσότεροι κινούνται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σε 14 περιπτώσεις προέκυψε ότι οι οδηγοί ενώ κρίθηκαν μη ικανοί να οδηγούν συνέχισαν να διαθέτουν δίπλωμα, ενώ διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν μεταβολές στα στοιχεία τους, μετά τη χορήγηση του επιδόματος που δίδεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Για τους υπόλοιπους δεν προέκυψαν ενδείξεις έτσι ώστε να καταστούν υπόλογοι.

Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με αναφορά της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τον Ιούλιο 2013. Η πρώτη προκαταρκτική έρευνα ολοκληρώθηκε και η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία για τις περαιτέρω ενέργειες των δικαστικών αρχών. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται, από χθες, στα χέρια του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Β. ΠΑΠ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Επιδόματα
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Εισαγγελικές έρευνες
Διαφθορά
Αστυνομικό ρεπορτάζ