Έντυπη Έκδοση

Γενική συνέλευση του ΚΘΒΕ

Γιάννης Βούρος: «Δεν έχω κάνει καμία παράνομη πρόσληψη»

Συγκεκριμένα ονόματα, ημερομηνίες πρόσληψης και τομέα απασχόλησης για τα 57 άτομα που καταγγέλλεται ότι προσλήφθηκαν στο ΚΘΒΕ για διοικητικές εργασίες, αλλά βαφτίστηκαν «καλλιτεχνικό προσωπικό», περιέχει η ανώνυμη επιστολή που στάλθηκε στον υπουργό Πολιτισμού και προκάλεσε εισαγγελική έρευνα.

Χθες, η πρόεδρος του Δ.Σ. του θεάτρου, Μένη Λυσσαρίδη, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιάννης Βούρος, ήταν παρόντες στην έκτακτη γενική συνέλευση όλου του προσωπικού του θεάτρου, η οποία συγκλήθηκε έπειτα από την παραγγελία έρευνας στο θέατρο από τον εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρη Δημόπουλο. Στο πλαίσιο της έρευνας, η διενέργεια της οποίας ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ, θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος. Στην επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, καταγγέλλονται παράνομες προσλήψεις και παράνομη ανανέωση 18μηνων συμβάσεων, με αποτέλεσμα να πληγεί οικονομικά το ΚΘΒΕ, σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει χρέη προς τρίτους, ενώ έχει μειωθεί και το ποσό της κρατικής επιχορήγησης.

«Δεν έχω κάνει καμία παρανομία» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Βούρος στους εργαζομένους στη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης. Χαρακτήρισε «περίεργη» την επιστολή, σε μια στιγμή μάλιστα που το θέατρο εισέρχεται στη νέα σεζόν μέσα σε καλό κλίμα και κατάσταση εργασιακής ειρήνης, προερχόμενο από μια καλή οικονομικά σεζόν, ενώ και η καλοκαιρινή περιοδεία της τραγωδίας «Πέρσες» κρίνεται επίσης επιτυχημένη, τόσο από πλευράς των κριτικών που συγκέντρωσε όσο και από εισπρακτικής πλευράς. Ο Γ. Βούρος ανάγνωσε στους εργαζομένους το κείμενο της επιστολής προς τον υπουργό Πολιτισμού, το οποίο αναφέρει τα ονόματα των συγκεκριμένων 57 εργαζομένων, χωρίς ο ίδιος ωστόσο να τα αποκαλύψει στους εργαζομένους. Οι «57» καταγγέλλεται ότι προσλήφθηκαν ως καλλιτεχνικό προσωπικό, αλλά απασχολούνται ως διοικητικό, ενώ αναφέρονται επίσης λεπτομερή στοιχεία για τον καθένα, με σκοπό να φανεί ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν έπρεπε να γίνουν.

Ο Γ. Βούρος υπογράμμισε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, ώστε να του ζητήσει να λύσει τα προβλήματα ροής της κρατικής επιχορήγησης προς το ΚΘΒΕ, αλλά και να επιληφθεί ώστε να πιεστούν όσοι χρωστούν χρήματα στο ΚΘΒΕ να τα αποδώσουν, για να μπορέσει το θέατρο να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Τη νομιμότητα του τρόπου προσλήψεων του προσωπικού υπερασπίστηκε και η πρόεδρος του ΚΘΒΕ, Μένη Λυσσαρίδη.

Επειτα από τη γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ εξέδωσαν ένα κείμενο-επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού, το οποίο συνυπογράφουν καλλιτεχνικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Στο κείμενο αυτό δηλώνουν ότι αυτή την περίοδο υπάρχει εργασιακή ειρήνη στο ΚΘΒΕ, ότι βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια, τόσο με τη διοίκηση όσο και με την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου και επισημαίνουν ότι αμφισβητούν τα κίνητρα των αυτοαποκαλούμενων «Επιτροπή Εργαζομένων του ΚΘΒΕ» που υπογράφουν την επιστολή. Υπογραμμίζουν δε ότι η αρνητική αυτή εξέλιξη έρχεται σε μια εποχή που το ΚΘΒΕ βρίσκεται σε μια πολύ καλή πορεία και περισσότερο πλήττει παρά βοηθά τη συνέχιση αυτής της πορείας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εισαγγελικές έρευνες
ΚΘΒΕ