Έντυπη Έκδοση

Ας ζητούσε άδεια για γυμνό

Δηλώσεις έκανε ο κ. Τασούλας χτες και για τον Ματίας Λάνγκχοφ, που διαμαρτυρήθηκε στα ΜΜΕ γιατί συνελήφθη για το γυμνό του στην Επίδαυρο: «Εκανε παραπάνω πράγματα απ' όσα είχε ζητήσει.

Δεν τήρησε τα όσα προέβλεπε η άδεια που έλαβε ο Γερμανός σκηνοθέτης» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, στηρίζοντας επί της ουσίας τη Δ' Εφορεία Προϊστορικών- Κλασικών Αρχαιοτήτων Αργολίδας. Ο Μ. Λάνγκχοφ, όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας, είχε ζητήσει άδεια για μια σκηνή διαλόγου ανάμεσα σε εκείνον και σε άλλον καλλιτέχνη μέσα στο θέατρο της Επιδαύρου και για μια σκηνή ανάμεσα σε δύο πρόσωπα, στο Ιερό του Ασκληπιού. Δεν είπε όμως ότι η σκηνή στο Ιερό, την οποία θέλησε να γυρίσει κρυφά στο θέατρο, θα περιελάμβανε γυμνά.

«Ενώ κάποιοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και ο Ματίας Λάνγκχοφ, πασχίζουν να ζωντανέψουν τις πέτρες της Επιδαύρου με τη δύναμη του ζωντανού θεάτρου και της τέχνης γενικότερα, άλλοι αναζητούν μονάχα να απολιθώσουν τον τόπο σε μια λατρεία ενός ένδοξου παρελθόντος. Αυτό είναι ιδιαίτερα θλιβερό, πόσω μάλλον όταν κάτω από την έννοια της "προσβολής στο μνημείο" για την οποία κατηγορούμαστε, βλέπω να αναδύεται η φρικτή αποφορά ενός υφέρποντος εθνικισμού για την προώθηση μιας "ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" που πίστευα ότι ανήκει σε άλλες εποχές...» αναφέρει σε επιστολή του ο Ολιβιέ Ζοσουά, ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Σκηνοθέτες/Παραγωγοί