Έντυπη Έκδοση

Συμβόλαιο της ΝΕΡΙΤ με ARTE

Τα βρήκε η ΝΕΡΙΤ με τους αλλοδαπούς, τέρμα και τελείωσε! Ξεκίνησε η νέα τηλεοπτική εποχή, μπήκε σε δρόμο. Επιτέλους προχώρησε το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας για συνέργειες με ευρωπαϊκούς φορείς του οπτικοακουστικού χώρου.

«Δηλαδή θα δούμε και Eurovosion;», ρωτάει το παιδάκι από τον καναπέ, που δεν κρατιέται να πει τα ευχάριστα νέα στη μαμά του. «Οχι, δεν θα δούμε Eurovision», είναι η απάντηση. Ή τουλάχιστον δεν θα δούμε Eurovizion μέχρι νεωτέρας, μιας και η συμφωνία συνεργασίας που έκλεισε η ΝΕΡΙΤ δεν είναι με την EBU, είναι με το ARTE.

Μάλιστα, καλά το θυμηθήκατε, μιλάμε για το κανάλι που ιδρύθηκε το 1991 κατόπιν συμφωνίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, με επίκεντρο την πολιτιστική προσέγγιση των δύο λαών. Ενα δίαυλο που ειδικεύεται στα προγράμματα πολιτιστικού περιεχομένου και διακρίνεται για τις παραγωγές υψηλής ποιότητας σχετικά με τις τέχνες και την ιστορία. Το ARTE έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ εκπέμπει δορυφορικά το πρόγραμμά του σε μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Τώρα λοιπόν υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και με τη ΝΕΡΙΤ, το οποίο συμβόλαιο προβλέπει την πραγματοποίηση συμπαραγωγών, την ανταλλαγή και αγορά τηλεοπτικού προγράμματος, τη διοργάνωση θεματικών αφιερωμάτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και την από κοινού συμμετοχή σε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά φεστιβάλ και fora.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
Τηλεόραση
Ενωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων της Ευρώπης (EBU)
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)