Έντυπη Έκδοση

«Από αμέλεια προσάραξε στις Περιστέρες»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον εισαγγελέα Κέρκυρας οδηγήθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Europa Link» που προσέκρουσε στη νησίδα «Περιστέρες», βορειοανατολικά του νησιού, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση προσάραξης πλοίου από αμέλεια, σύμφωνα με τα άρθρα 227 και 278 του Ποινικού Κώδικα. Αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εξαιτίας της πρόσκρουσης το «Europa Link» υπέστη δύο μεγάλα ρήγματα με ελεγχόμενη εισροή υδάτων. Ειδικά συνεργεία έχουν τοποθετήσει επιθέματα στα ρήγματα του σκάφους, το οποίο πλέον βρίσκεται σε κανονική θέση από τη μικρή κλίση που είχε πάρει χθες βράδυ. Παράλληλα συνεχίζεται η απάντληση των υδάτων, η οποία αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί.

Το Λιμεναρχείο της Κέρκυρας έχει απαγορεύσει τον απόπλου στο «Europa Link» μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη λήψη σχετικής βεβαίωσης πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Minoan Grimaldi Lines μεριμνά για τη μεταφορά των εναπομεινάντων 242 επιβατών που φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχεία του λιμανιού της Κέρκυρας.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που το ιταλικής σημαίας πλοίο προσκρούει στη νησίδα «Περιστέρες». Οι λόγοι του ατυχήματος παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, όμως, η έλλειψη ισχυρής σήμανσης αποτελεί μια βασική αιτία, χωρίς να αποκλείονται και ευθύνες του πληρώματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτικά ατυχήματα/Ναυάγια
Εισαγγελικές έρευνες
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα