Έντυπη Έκδοση

«Βιώσιμο το Ταμείο Τραπεζών»

Μέτρα για τη θωράκιση του Ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, ζητεί με παρέμβασή του ο Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος (ΕΝΑΣ).

Για τον Σύλλογο προέχει η βιωσιμότητα του Ταμείου (ΕΤΑΤ) που θα υποδεχεί ένα νέο κύμα συνταξιούχων (λόγω της εθελουσίας στην Alpha) και θα επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος.

Οπως τονίζει ο Σύλλογος πρέπει η τράπεζα να εφαρμόσει αυστηρά τα προβλεπόμενα στο νόμο 3371/2005 και να καταβάλει τις αναλογούσες εισφορές, ώστε να μην οδηγηθεί το ήδη προβληματικό ΕΤΑΤ σε κατάρρευση.

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως τους τελευταίους μήνες το Δ.Σ. του ΕΤΑΤ -ελλείψει προέδρου- δεν μπορεί να συνεδριάσει ώστε να αποδώσει πράξεις συνταξιοδότησης ή να εγκρίνει εξαγορές.

Είναι προφανές ότι θα προκύψει σοβαρή εμπλοκή για όσους αποχωρούν από την τράπεζα με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τόσο για το θέμα της πράξης συνταξιοδότησης όσο και του εφάπαξ, αφού και το τελευταίο αποδίδεται με την προσκόμιση της εν λόγω πράξης στο Ταμείο (ΤΑΠΕΤΕ).

Αναφερόμενος στις εξελίξεις, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Κωνσταντινόπουλος τονίζει πως «η απόφαση για την εθελουσία είναι ατομική και διαφοροποιείται ανάλογα με τα προσωπικά, οικογενειακά και οικονομικά δεδομένα του κάθε συναδέλφου. Πρέπει ο καθένας να συνεκτιμήσει τα μετρήσιμα χαρακτηριστικά του προγράμματος, τις οικογενειακές του υποχρεώσεις και την προσωπική του διάθεση για παραμονή στην εργασία και με απόλυτη ψυχραιμία να πάρει την απόφαση που θα καθορίσει τη ζωή του».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζες
Εργασιακά θέματα
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση