Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΣΥΡΡΙΚΝΩΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Εξαγγέλλουν ξανά το Κτηματολόγιο!

Με μεγάλη καθυστέρηση πέντε ετών, χωρίς εγγυήσεις για τη συνολική χρηματοδότηση ύψους άνω των 1 δισ. ευρώ και ανοιχτό το ενδεχόμενο να πληρώσουν οι πολίτες με άγρια τέλη την ολοκλήρωσή του, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ξανά χθες, άλλη μια φορά, ότι «με 114 εκατ. ευρώ ξεκινά το Κτηματολόγιο.

Τις επόμενες εβδομάδες υπογράφονται οι πρώτες συμβάσεις».

Πρόκειται για συμβάσεις οι οποίες έχουν περάσει από σαράντα κύματα και είναι μπλοκαρισμένες τόσο από διαμάχες μεταξύ των υποψήφιων αναδόχων όσο κυρίως από έλλειψη χρηματοδότησης από το 2008-2009. Σε χθεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Ο. Κωνσταντινόπουλου, ανακοινώθηκε ότι οριστικοποιήθηκε η διασφάλιση ποσού 114 εκατ. ευρώ για την έναρξη του Εθνικού Κτηματολογίου με την υπογραφή των πρώτων συμβάσεων.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Μανιάτης δήλωσε: «Ξεκινάμε με τα πρώτα 114 εκατ. ευρώ. Το Εθνικό Κτηματολόγιο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς τις επόμενες εβδομάδες υπογράφονται οι πρώτες συμβάσεις με τους αναδόχους. Το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της χώρας, μετά την έναρξη λειτουργίας πριν από ένα μήνα των δύο πρώτων Οριστικών Κτηματολογικών Γραφείων σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, γυρνά ακόμα μία σελίδα με το ξεκίνημα της τελικής φάσης υλοποίησής του.

»Η Ελλάδα ανοίγει βηματισμό για τη δημιουργία του πιο σύγχρονου Κτηματολογίου της Ευρώπης. Ο Ελληνας πολίτης και κάθε επενδυτής πολύ σύντομα θα μπορεί να έχει βεβαιότητα και ασφάλεια δικαίου για κάθε παρέμβαση ή επένδυση στο χώρο. Προστατεύουμε το περιβάλλον, αναδεικνύουμε τη δημόσια γη, ελέγχουμε τις αποφάσεις όλων των επιπέδων εξουσίας που σχετίζονται με τη γη και το χώρο.

»Η μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου κτηματολογικού πληροφοριακού συστήματος για τη βιώσιμη και αειφορική ανάπτυξη του περιβάλλοντος, γίνεται πράξη».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γ.γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτης Αλεξιάδης, ο γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχος Κορασίδης, ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΧΑ Α.Ε. Ηλίας Λακόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Δημήτρης Πτωχός και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ)
Για το ίδιο θέμα
Ηλεκτρονικά οι συμβολαιογραφικές πράξεις στο Κτηματολόγιο