Έντυπη Έκδοση

Να γυρίσει ο Γιώργος

Η βάση του ΠΑΣΟΚ διακαώς επιθυμεί την επάνοδο του Γιώργου Παπανδρέου για την αρχηγία του κόμματος. Αλλωστε, ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως θα 'λεγε και ο ποιητής, απ' τα κόκαλα είναι βγαλμένος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος υπήρξε, ομολογουμένως, μεγάλος ηγέτης, που έκανε την Ελλάδα υπερήφανη για τον εαυτό της και όχι για τον εαυτό του.

Τον Βαγγέλη Βενιζέλο, όνομα το οποίο οικειοποιήθηκε προσβλέποντας σε λαϊκό έρεισμα, ενώ το πραγματικό του όνομα, όπως ακούγεται να λέγεται, είναι κάποιο άλλο, σε αντίθεση με τον Γιώργο, δεν τον θέλει η βάση του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε απεδείχθη και στις δύο επαναληπτικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012, καθώς και στις ευρωεκλογές του 2014 και τον θέλουν κάποιες εφημερίδες και κανάλια, επειδή ενοχλούνται απ' τη σοσιαλιστική πολιτική του Γιώργου.

Ο Βενιζέλος έδωσε το κόμμα του ΠΑΣΟΚ αντιπαροχή στη Δεξιά, από το οποίο αποδεικνύεται εμμέσως πλην σαφώς ότι υπήρξε Δούρειος Ιππος της Δεξιάς. Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του για τα 40 χρόνια που πέρασαν από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι στις δύσκολες ώρες του Ανδρέα στάθηκε δίπλα του, χωρίς να αναφέρει καν ότι το κόμμα της Δεξιάς τον κυνηγούσε, του οποίου κόμματος τότε ηγείτο ο Μητσοτάκης και καθ' έξιν δουλικά προσκείμενος στον επικατάρατο Γλίξμπουργκ, με τον οποίο στις 15 Ιουλίου του 1965, καταπάτησαν το Σύνταγμα της χώρας ανάβοντας πράσινο φως στη Χούντα που καραδοκούσε, καταλύοντας την ελευθερία του ελληνικού λαού, υποβάλλοντάς τον στον υπέρτατο εξευτελισμό! Επίσης ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπαινίχθη πως ο Γιώργος θέλει να είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΣΟΚ. Ψεύδεται. Γιατί ο Γιώργος θέλει να είναι συνεχιστής των οραμάτων του πατέρα του, κάτι για το οποίο τον Βενιζέλο ποσώς τον ενδιαφέρει.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, πατέρας του Ανδρέα και παππούς του Γιώργου, υπήρξε μέγας πολιτικός ρήτορας, που με τους λόγους του συνάρπαζε τα πλήθη και ξεσήκωνε θύελλα συγκινήσεων και έλεγε: "Φίλοι και αντίπαλοι εκφράζουν ελεύθερα το φρόνημά τους", κάτι το οποίο οι ιθύνοντες της αντίθετης παράταξης δεν το είπαν ποτέ! Αντίθετα, θέσπισαν το επικατάρατο χαρτί των κοινωνικών φρονημάτων και ο χωροφύλακας είχε καταστεί σκιάχτρο στο νου και την ψυχή του κάθε Ελληνα δημοκράτη. Αλλωστε, για τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου εύλογα θα έλεγε κανείς επιγραμματικά ότι υπήρξαν οι νέοι Γράκχοι της Ελλάδος».

Κων/νος Παπανδρέου

Φαρραί Πατρών

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν