Έντυπη Έκδοση

Κλίμα βαρύ κι ασήκωτο...

Κλήρωση χωρίς Πανιώνιο, αλλά με... «ομάδα Α» όπως και με πολλές μπηχτές

Στην αίθουσα του Αμερικανικού Κολεγίου όπου έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 το κλίμα ήταν βαρύ. Εως και ασήκωτο. Κάτι τα όσα είχαν προηγηθεί από το μεσημέρι με τον Πανιώνιο, κάτι η παρουσία της... Ομάδας Α στην κλήρωση, κάτι η ψυχρή ατμόσφαιρα, μετέτρεψαν μία εκδήλωση από «γιορτή» σε αγγαρεία.

Σπόντες Αγγελόπουλου για τον ΠΑΟ όταν ανέβηκε να βραβευτεί για τον Ολυμπιακό... Σπόντες Αγγελόπουλου για τον ΠΑΟ όταν ανέβηκε να βραβευτεί για τον Ολυμπιακό... Τα ωραία έγιναν είτε με μορφή σπόντας κατά τη διάρκειά της είτε ευθέως, στις δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Δείχνοντας πως σε αυτόν τον τόπο, τίποτα, μα τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Απ' ό,τι βλέπω ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ δυνατός και φέτος», είπε ανεβαίνοντας στο βήμα για να παραλάβει το βραβείο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Δεν το είπε φυσικά στην τύχη αλλά επειδή παρατήρησε στην πρώτη γραμμή των επισήμων των επί χρόνια νομικό σύμβουλο της οικογένειας Γιαννακόπουλου και του Παναθηναϊκού και εσχάτως... πολιτευτή και πρώην στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, τον Τάκη Μπαλτάκο. «Κατάλαβαν αυτοί που έπρεπε για ποιον ήταν η δήλωση. Αλλωστε του το είπα μετά όταν με ρώτησε (σ.σ. ο Μπαλτάκος) πως ήταν ξεκάθαρο ότι ενοούσα εσένα», είπε μετά το πέρας της διαδικασίας ο εκ των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού. Ο οποίος δεν έμεινε στα «καρφιά» περί Μπαλτάκου αλλά ευχήθηκε «να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα με σωστές διαιτησίες, δίχως φοροδιαφυγή και δίχως ντόπινγκ». Καρφιά «αγάπης» προς τον αιώνιο αντίπαλο μέρος 2ο. Προανήγγειλε, δε, αναφορικά στις υπό συζήτηση αλλαγές στη διαιτησία πως «έχουμε κάνει συζητήσεις και ενέργειες και περιμένουμε τον Αθλητικό Νόμο που είναι υπό επεξεργασία»...

Οσο για την «απάντηση» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου; «Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του κ. Αγγελόπουλου για να καταλάβω τι εννοούσε όταν είπε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ενισχυμένος»...

Αυτά ως προεόρτια της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης (8 Οκτωβρίου) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, αφού η κόντρα τους για το πρωτάθλημα (ξεκινά στις 11 Οκτωβρίου) θα γίνει σε κάνα τρίμηνο (28 Δεκεμβρίου έγραψε το πρόγραμμα αλλά οι ημερομηνίες που δόθηκαν είναι ενδεικτικές) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Συμπαράσταση

Πέρα από τις δηλώσεις των αιωνίων που και πάλι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, το θέμα συζήτησης πριν και μετά την εκδήλωση δεν ήταν άλλο από τον Πανιώνιο.

Ολοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και τη θέλησή τους να παίξει στην Α1 η ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης αλλά δεν αποφασίζουν αυτοί όσο και αν στο έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ χθες το πρωί και πριν συνεδριάσει η ΕΕΑ αποφασίστηκε παμψηφεί να ζητηθεί παράταση για λογαριασμό των κυανέρυθρων. Η ΕΕΑ ανακοίνωσε την απόφαση ότι δεν χορηγεί πιστοποιητικό στον Πανιώνιο το απόγευμα και τότε ξεκίνησαν εκ των υστέρων οι άνθρωποι του Λιανού να ψάχνουν να μαζέψουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα (νέο Δ.Σ., ανανέωση εγγυητικής επιστολής). Σήμερα λέγεται ότι θα τα καταθέσουν εκπρόθεσμα ελπίζοντας στην επιείκεια της ΕΕΑ, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.

Και αν τελικά ο Πανιώνιος δεν παίξει στην Α1 κανείς δεν ξέρει ποια ομάδα θα πάρει τη θέση του, αφ'ενός, αφού η Καβάλα έχει δεκάδες θέματα σε εκκρεμότητα (χρέη προς ταμεία, τιμωρία από τη FIBA) και αφ'ετέρου κανείς δεν ξέρει αν και πού θα παίζει του χρόνου η ομάδα της Νέας Σμύρνης. Βλέπετε, για να παίξει στην Α2 θα πρέπει να τη δεχτεί εκπρόθεσμα η ΕΟΚ.

Η ίδια ΕΟΚ που παρενέβη με επιστολή της στην ΕΕΑ και ενδέχεται οι κυανέρυθροι να έχουν την... τύχη του Πανελλήνιου που έπεσε στην 1η τοπική κατηγορία (ΕΣΚΑΝΑ) της Αθήνας...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μπάσκετ
πρόγραμμα
Μπάσκετ Α1
Κληρώσεις