Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ο Κουβέλης

«Προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διευκρίνισε πάντως ότι υπάρχουν ακόμα σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, για το θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι με δεδομένη την ασκούμενη πολιτική το θέμα «δεν τον ενδιαφέρει» και υποστήριξε και πάλι ότι δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη κρούση για το αξίωμα.
 
Δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές.
Σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ όταν θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «τρεις με τέσσερις έχουν πει πως δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου», ενώ οι υπόλοιποι θα αποφασίσουν με βάση τις πολιτικές της κυβέρνησης.
 
Για το επικείμενο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία, ενώ για το «Ποτάμι» ανέφερε πως δεν διεμβολίζει τον πολιτικό χώρο της ΔΗΜΑΡ και ότι δεν συνιστά πολιτική να ισχυρίζεται ότι είναι νέο κόμμα.
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ