Ηλεκτρονική Έκδοση

Από τις 24 Οκτωβρίου

«Η Μητέρα του σκύλου» στο Σύγχρονο Θέατρο

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά ελληνικά μυθιστορήματα της νέας γενιάς, «Η Μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι. Με τη δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη, και τη Δήμητρα Χατούπη στο ρόλο της Ραραού, ο ιδιότυπος κόσμος που έστησε ο Μάτεσις, ξαναζωντανεύει από τις 24 Οκτωβρίου, στο «Σύγχρονο Θέατρο» (Ευμολπιδών 45, Γκάζι, Τηλ: 2103464380).

Η ζωή της Ραραού, «μεγάλης φίρμας της επιθεώρησης» όπως η ίδια αυτοσυστήνεται, ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από το φλας μπακ εικόνων μιας κοινωνίας που προσπαθεί να τα «βολέψει» σε συνθήκες ανέχειας.

Από την Κατοχή έως σήμερα, η πορεία της Ραραού, όπως αντίστοιχα και η πορεία της Ελλάδας, την οποία διατρέχει με τις αναμνήσεις της, είναι μια μάχη επιβίωσης. Ο αγώνας της είναι αδιάκοπος, κι εκείνη θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να βγει αλώβητη από αυτόν. Ακόμη κι αν χρειαστεί να αποδράσει σε μια δική της πραγματικότητα.

Ο Παύλος Μάτεσις στο αριστουργηματικό του μυθιστόρημα «Η μητέρα του σκύλου», κατάθεσε με το δικό του μοναδικό τρόπο, πότε δηκτικό και πότε χιουμοριστικό, πότε δραματικό και πότε σουρεαλιστικό, την οπτική του για ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η εμβληματική Ραραού γίνεται το σύμβολο του ανθρώπου που δε θα σταματήσει ποτέ να παλεύει στον καθημερινό στίβο της ζωής.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Τσακίρης,

Σκηνικά - Κοστούμια: Άγγελος Αγγελής,

Δραματολόγος: Δήμητρα Πετροπούλου,

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά,

Στο ρόλο της Ραραούς: η Δήμητρα Χατούπη.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Γιαλελής, Γιάννης Δρίτσας, Χρήστος Ευθυμίου, Ηλίας Ζερβός, Στεφανία Κριεζή, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Έφη Ρευματά, Μαριαλένα Ροζάκη.

Το μυθιστόρημα: "Η Μητέρα του σκύλου" πρωτοκυκλοφόρησε το 1990, από τις εκδόσεις "Καστανιώτη". Μέχρι σήμερα έχει κάνει αλλεπάλληλες εκδόσεις και έχει μεταφρασθεί και κυκλοφορήσει σε περισσότερες από τριάντα χώρες. Έχει συζητηθεί η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη από τον Ε. Κουστουρίτσα.

Καρτ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παραστάσεις
Θέατρο