Ηλεκτρονική Έκδοση

Με εισήγηση της Ρένας Δούρου

Αποφάσισαν να μην εφαρμοσθεί η αξιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής

Δούρου: «Καμία ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την Τρίτη κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Ρένας Δούρου να μην εφαρμοσθεί στην Περιφέρεια Αττικής η αξιολόγηση και ο νόμος 4250/2014, ούτε το άρθρο 42 του νόμου που αφορά στον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου. Η Περιφερειάρχης Αττικής διαμήνυσε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για πλαστά πτυχία στο Δημόσιο.

«Καμία ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων. Αναζητήστε τους στους κόλπους σας με τις μαζικές ρουσφετολογικές προσλήψεις» τόνισε η Ρένα Δούρου, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον της.
 
«Καλώ να μου φέρουν μία δήλωση μου με την οποία να υποστηρίζω την κάλυψη ενός πλαστού πτυχίου. Δεν θα βρουν γιατί δεν υπάρχει» είπε η Περιφερειάρχης Αττικής.
 
Την πρόταση της Ρένας Δούρου για αποχή από την αξιολόγηση υπερψήφισε, πέρα από την παράταξή της «Δύναμη Ζωής» και η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που πρόσκειται στους ΑΝΕΛ, η περιφερειακή σύμβουλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η «Ανάσα για την Οικολογία», η «Ελληνική Αυγή», καθώς και η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, η οποία όμως καταψήφισε το «εντέλλεσθε».
 
Ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον της κ. Δούρου και του ρόλου της ως περιφερειάρχη, ενώ εκείνη απάντησε σε ανάλογους, υψηλούς τόνους.
 
Στη δευτερολογία του ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε στην κ. Δούρου θέμα ανυπακοής στο νόμο και είπε χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα είναι: Θα εφαρμόσετε ή όχι το νόμο; Θα λειτουργήσετε ως περιφερειάρχης ή ως αρχηγός ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ; Έχω την εντύπωση ότι είμαι σε συνέλευση Ροβεσπιέρου μερικές φορές».
 
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος δέχτηκε για άλλη μια φορά έντονες αποδοκιμασίες από το ακροατήριο όταν είπε ότι στο θέμα της αξιολόγησης από τη μια πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση και από την άλλη η συν-στράτευση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Χρυσής Αυγής.
 
Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι δεν ταιριάζει σε κάποιον που έχει υπηρετήσει τη διπλωματία να απευθύνεται σε αυτήν προσωπικά με χλευασμούς και προσβλητικές νουθεσίες. 
 
«Ήρθα εκπρόσωπος της πλειοψηφούσας παράταξης και των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Παράνομη και αντισυνταγματική είναι η αξιολόγηση και η ποσόστωση, και το εξήγησα μιλώντας με στοιχεία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου. Τα βάζετε όλα στην άκρη και ζητάτε από τη Δούρου διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης. Εσείς είστε παράνομοι και το πιο νόμιμο που έχω κάνει στα 40 μου χρόνια είναι να δώσω εντολή για να μη γίνει αξιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής» τόνισε η Ρένα Δούρου.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Περιφέρεια Αττικής