Ηλεκτρονική Έκδοση

Ισπανία: Αποσύρθηκε το ν/σ για τις αμβλώσεις, παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίθ Γκαγιαρδόν ανακοίνωσε την παραίτησή του λόγω της απόσυρσης του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που περιόριζε σημαντικά το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου Η απόφαση που έλαβα δεν είναι απλώς να εγκαταλείψω το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και την πολιτική, έπειτα από 30 χρόνια», δήλωσε ο Αλμπέρτο Ρουίθ Γκαγιαρδόν. «Δεν ήμουν ικανός» να φέρω ως το Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο, παραδέχθηκε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι αποσύρεται το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις, μια από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις που είχε προκαλέσει έντονες επικρίσεις.

Το νομοσχέδιο αυτό, που αποτελούσε τροποποίηση στον προηγούμενο νόμο που είχε θεσπίσει το 2010 η σοσιαλιστική κυβέρνηση, περιόριζε σημαντικά το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, ακόμη και σε περιπτώσεις που διαπιστώνονταν δυσμορφίες στο έμβρυο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισπανία