Ηλεκτρονική Έκδοση

Ν.Υ: Ισόβια στο γαμπρό του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε δικαστήριο της Νέας Υόρκης στον 48χρονο Σουλεϊμάν Αμπού Γάιτ, γαμπρό του Οσάμα Μπιν Λάντεν και πρώην εκπρόσωπο της Αλ Κάιντα. Πρόκειται για τον πιο σημαντικό αξιωματούχο της οργάνωσης που δικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο πρώην ιμάμης, ο οποίος κατάγεται από το Κουβέιτ, κι είχε δικαιολογήσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία, κρίθηκε ένοχος στις 26 Μαρτίου από ένα δικαστήριο ενόρκων της Νέας Υόρκης για τις κατηγορίες που τον βάρυναν, κυρίως της συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία αμερικανών πολιτών και την παροχή υποστήριξης σε τρομοκράτες.

Πριν την ανακοίνωση της ποινής, στην αίθουσα του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, ο κατηγορούμενος υπογράμμισε  (μέσω μεταφραστή, καθώς μίλαγε στα αραβικά) ότι δεν θα τον κρίνει παρά μόνο ο Αλλάχ, επικαλούμενος αποσπάσματα του Κορανίου.

«Σήμερα την ώρα που έχετε την πρόθεση να με θάψετε ζωντανό, θα απελευθερώσετε τα χέρια χιλιάδων μουσουλμάνων και εκείνοι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των ελεύθερων ανδρών» είπε ο Σουλεϊμάν Αμπού Γάιτ.

Ο δικαστής Λούις Καπλάν πριν ανακοινώσει την καταδίκη του Αμπού Γάιτ σε ισόβια κάθειρξη, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν επέδειξε ποτέ την παραμικρή μεταμέλεια ή ενδοιασμό μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. «Συνεχίζετε να απειλείτε» πρόσθεσε ο δικαστής.

Οι δικηγόροι του είχαν μάταια ζητήσει την επιβολή της ανώτατης ποινής των 15 ετών κάθειρξης υποστηρίζοντας κυρίως ότι είχε εκτίσει 11ετή κάθειρξη στο Ιράν, αφού εγκατέλειψε το Αφγανιστάν το 2002.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Αλ Κάιντα