Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρόγραμμα για την προστασία των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου

Τέσσερις εκπαιδευτικοί σε κύκλωμα παιδόφιλων

Εκτός υπηρεσίας τέθηκαν τέσσερις εκπαιδευτικοί, τρεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και ένας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι ελέγχονται για εγκλήματα παιδοφιλίας, όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, την Τρίτη.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι μόλις του γνωστοποιηθούν τα ονόματα των τεσσάρων εκπαιδευτικών θα τους θέσει με δική του ευθύνη εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας, ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης των υπηρεσιακών συμβουλίων. 
 
Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι σε τέτοια ζητήματα οι αποφάσεις του θα είναι ακαριαίες, όπως ήδη έγινε όταν αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία διοικητικού υπαλλήλου ο οποίος συνελήφθη να «κατεβάζει» παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό δίπλα σε σχολείο, δικάστηκε «κάτι λίγο» και μετά αιτήθηκε επαναφοράς. 
 
«Αυτός να πάει να βρει το δίκιο του στον πάπα της Ρώμης. Όπως και αυτοί που θα αποκαλυφθούν αύριο να πάνε στα δικαστήρια. Εγώ θα τους διώξω» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
 
Πρόγραμμα για την προστασία των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου
 
Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε την Επιτροπή της Βουλής ότι ο υπεύθυνος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη από το υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή προγράμματος βάσει του οποίου η χρήση του Διαδικτύου θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ιστοτόπου που θα ελέγχεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος». 
 
Ο κ. Σφακιανάκης, την Πέμπτη, θα επιχειρήσει την πρώτη εφαρμογή σε 600 σχολεία, με στόχο στο τέλος του έτους να έχουν καλυφθεί όλα τα σχολεία.
 
«Το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Το ποσοστό είναι πολύ επικίνδυνο», τόνισε ο υπουργός Παιδείας. Ζήτησε να κληθεί στην Βουλή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να ενημερώσει για το θέμα.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδοφιλία/Παιδική κακοποίηση
Υπουργείο Παιδείας
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές